Nu följer Disney i Netflix spår och ska stoppa lösenordsdelning. Netflix har försökt stoppa delningen i flera år och hittade till slut en metod som hittills har fungerat bra och lockat miljontals tidigare delare att skaffa egna prenumerationer. Det är knappast förvånande att Disney också vill pröva lyckan.

Både Disney Plus och Hulu har uppdaterat sina användaravtal och gör det nu till ett avtalsbrott att dela kontot med personer utanför det egna hushållet. Hulu har informerat kunder via mejl och säger att de nya reglerna börjar gälla omedelbart för nya kunder. För existerande kunder gäller reglerna från 14 mars, bekräftar en representant för Disney till Ars Technica.

Disneys båda streamingtjänster ger sig i de nya avtalen rätt att analysera trafiken från enheter inloggade på kontot för att avgöra huruvida avtalet följs. Representanten Ars Technica talade med ville inte säga vad det innebär. Netflix använder ip-adresser, enheters unika id:n och aktivitet men inte platsdata.

Bob Iger, Disneys vd som gick i pension 2020 men kom tillbaka 2022, nämnde lösenordsdelning som ett problem i samband med en kvartalsrapport i augusti 2023. Disney Plus släpptes 2019 men i november 2023 rapporterade New York Times att Disney hittills har gått back 11 miljarder på streamingtjänsten.