MWC-mässan i Barcelona är sällan skådeplats för avtäckandet av sensationell ny hårdvara, men i år kan Lenovo stå för ett ovanligt undantag. Enligt Windows Report ska den kinesiska tillverkaren nämligen visa upp ett koncept på en bärbar dator med genomskinlig skärm på mässan, som i år utnyttjar att det är skottår och inträffar 26–29 februari.

Sajtens källor har delat med sig av bilder på datorn, som visar en halvgenomskinlig skärm utan några tydliga kanter. Längst ned mot gångjärnet sitter en remsa som förmodligen innehåller nödvändig elektronik för att driva skärmen och kopplingar till moderkort och batteri.

genomskinlig-dator.jpg

Minority Report gjorde en stor sak av genomskinliga skärmar, men åsikterna går isär om huruvida det faktiskt vore praktiskt.

Underredet är en platt historia med skarpa kanter och en helt plan ovansida som också ser ut att vara tillverkad i glas, med ett pektangentbord. Det går inte att avgöra från bilderna om tangentbordet är virtuellt och kan ändra form eller om det har en fast form men saknar fysiska tangenter. Oavsett vilket kommer det inte vara datorn för de som skriver hela dagarna.