Stockholmsbaserade Arrowhead Game Studio släppte Helldivers 2 den 8 februari. Det är företagets femte spel totalt och det andra som publiceras av Sony. Spelet är en uppföljare till Helldivers från 2015 men med mer realistisk grafik. Där Helldivers har kameran långt över karaktären spelaren har Helldivers 2 ett snett bakifrån-perspektiv som i exempelvis Gears of War-spelen. Precis som originalet är Helldivers 2 ett kooperativt spel för flera spelare.

Hur bra spelet säljer på Playstation vet ingen utom Sony, men på Steam avslöjar statistik att lanseringen är Sonys största hittills på dator. Under helgen nådde spelet över 155 000 spelare samtidigt, fler än dubbelt så många som God of Wars högstanotering på 73 529, rapporterar Eurogamer.

Vid lanseringen hade Helldivers 2 en del kvarstående buggar och många spelare drabbades av krascher och problem att matchas med andra spelare. Arrowhead tryckte ut en snabbfix under fredagen för att avhjälpa det senare problemet, och utlovar en omarbetning av systemet för att helt få bukt med matchmaking-problem inom kort.

Arrowheads vd Johan Pilestedt skrev under söndagen på X att spelet då låg kring en miljon sålda exemplar. Spelet ligger i skrivande stund etta på Steams globala försäljningstopplista.