#steam

Sök i arkivet

Baldur's Gate III släpps som early access i september

Augusti blir till september när efterlängtade turordningsbaserade rollspelet Baldur's Gate III släpps i early access-version.

Valves nya riktlinjer för Steam tillåter inte omnämnande av andra butiker

De utvecklare som publicerar spel i Steam-butiken tillåts nu inte nämna eventuell tillgänglighet i konkurrerande spelbutiker.

Steam drar igång 2020 års sommarrea

Få somriga händelser är lika traditionsenliga som Steams sommarrea, som nu startar. Hittar du några lockande titlar i reakassen?

Steam Cloud Play stöder strömmande speltjänster – Geforce Now först ut

Valves satsning på strömmande speltjänster heter Steam Cloud Play och låter Steam-titlar strömmas på andra speltjänster.

Spelbutiker firar Star Wars-dagen med reapriser

Idag firas Star Wars med tillropet "May the 4th be with you", och spelbutiker hyllar datumet med rabatterade speltitlar.

Half Life: Alyx ger VR-försäljning en rejäl skjuts

Nästan tre miljoner användare anslöt ett VR-headset till Steam under april, upp från tidigare rekord på drygt 1,7 miljoner.

Valve patenterar ny Steam Controller

Ett nyligen publicerat patent visar en ny version av Valves handkontroll Steam Controller med utbytbara komponenter.

Sea of Thieves lättar ankar på Steam – får crossplay

Microsofts färgglada piratsimulator låter Steam-användare segla på de sju haven tillsammans med Windows 10 och Xbox One-spelare

HP lyfter på skynket för nästa VR-headset

Andra generationen av HP:s VR-headset Reverb utvecklas i samarbete med Microsoft och Valve, där bättre kompatibilitet utlovas.

Jonas streamar Half-Life: Alyx

Intresserad av Valves stora VR-satsning i Half-Life-universumet men saknar headset att spela på? Häng med oss i kvällens stream!

Half-Life: Alyx för VR-headset lanseras

Valves stora återvändo till Half-Life sker i form av Alyx, som dessutom är den första riktiga stortiteln för virtuell verklighet.

Half-Life: Alyx är början på en större berättelse

Efter mer än ett decennium kommer Half-Life officiellt tillbaka. Inte som en avslutning utan en första del i en större långsiktig satsning.

Mer gameplay från Half-Life: Alyx

I nytt videoinnehåll från Half-Life: Alyx demonstreras bland annat strider, alternativ för navigering och vapenuppgradering.

Valve visar gameplay från Half-Life: Alyx

Uppdaterad: I tre nya videoklipp demonstrerar Valve hur spelmekanik och navigering i virtuell verklighet fungerar i Half-Life: Alyx.

Half-Life: Alyx kräver VR-headset och minst 12 GB primärminne

Med bara fem veckor kvar till lanseringen av Half-Life: Alyx återstår det att se om spelserien återigen kan fånga spelares hjärtan. Inför lanseringen avslöjas dessutom systemkraven.