#steam

28

Steam Deck kan inte köra alla spel på Steam

Valve menade troligen att Steam Deck har prestandan för att driva alla spel, enligt en av huvudmännen bakom kompatibilitetslagret Proton.

46

Hackare kunde få "oändligt" med pengar i Steam

Efter betalning kunde hackaren välja valfritt belopp till sin Steam-plånbok. En upptäckt som rapporterades in och gav en belöning.

39

Steam Deck siktar på stöd för Windows 11

Valve ser inga hinder för Windows 11 till Steam Deck men arbetar tillsammans med AMD för att säkerställa kompatibilitet.

32

Valve och AMD går samman för bättre Linux-prestanda

Steam Deck har motiverat ett samarbete mellan Valve och AMD för att optimera den sistnämndas Zen 2-processorer för Linux-system.

98

Steams Linux-användare stiger till 1 procent

Efter en längre period av nedåtgående siffror ökar andelen Linux-användare. En stor del av ökningen består av användare med Ubuntu 21.04.

62

Steam Deck sätter ribban till 30 FPS

Valve är inte riktigt på samma sida som de flesta PC-spelare när det kommer till bildfrekvensen. 30 FPS bedöms som spelbart, men det finns titlar som når högre.

52

Scalpers säljer förhandsbokningar av Steam Deck trots Valves åtgärder

Förbokningar av Valves handhållna nyhet dyker upp på begagnatmarknaden och marknadsplattformar likt Ebay med rejäla prishöjningar.

31

Valve Steam Deck och Nintendo Switch – en närmare titt på likheter och skillnader

Olika spel, olika prisnivåer och olika hårdvara, men den färska handhållna datorn från Valve tränger sig in på samma marknad som Nintendos tidigare ohotade konsolfamilj.

88

Valve: "Steam Deck är en prispressad konsol med uppgraderingsbar lagring"

Gabe Newell och Valve berättar att Steam Deck har en standardiserad M.2-anslutning och att prisnivåerna för konsolens konfigurationer är smärtsamt låga.

252

Steam Deck är handhållen spelkonsol från Valve

Med systemkrets signerad AMD och löften om att kunna driva senaste snittets spel, släpper Valve den handhållna spelkonsolen som rykteskvarnen länge talat om.

67

Steam Hardware Survey i juni – Nvidia och Intel tar marknadsandelar

Valve presenterar statistik från användarna under juni månad och för ovanlighetens skull ser AMD ut att ta ett kliv bakåt.

15

Valve besöker E3 2021 – handhållen spelkonsol möjlig nyhet

Det hör inte till vanligheterna att Valve håller låda på E3, men i helgen kommer bolaget med meddelanden med Steam-koppling.

60

AMD-processorer används av 30 procent spelare på Steam Hardware Survey

Sedan lanseringen av första Ryzen har AMD så sakteligen naggat på Intels dominans. Nu når AMD en ny milstolpe bland Steam-användare.

50

Valve gör Switch-liknande spelkonsol

Efter framgångarna med egengjorda VR-headset arbetar Valve på en handhållen spelkonsol, som likt Nintendo Switch blir dockningsbar.

111

Valves spelklient Steam stäms av Humble Bundles grundare

Wolfire Games anklagar Steam för monopol på digital spelförsäljning och att deras system förhindrar hälsosam konkurrens om priser.