Apple slår tillbaka mot Spotifys anklagelser om att bolagets hantering av andra musikstreamingtjänster än Apple Music är orättvis. 2019 anklagade den svenska streamingjätten Apple för att lägga en 30-procentig avgift på prenumerationer och att andra tilläggstjänster utanför App Store ska ha blockerats.

Nu svarar Apple på kritiken med att Spotify inte betalat några avgifter till dem. Detta för att Spotify inte tagit betalt för prenumerationer via App Store.

Vi är glada att stötta våra utvecklare i deras framgång – inklusive Spotify, som är den största tjänsten för musikstreaming i världen. Spotify betalar ingenting för tjänsterna som hjälpt dem bygga, uppdatera och dela appen med appleanvändare i 160 länder världen över. – Apple

Klagomålet som Spotify lagt mot Apple ligger till grunden för en EU-utredning om ifall teknikjätten bedrivit osund konkurrens. Tidigare i veckan ryktades det att Apple skulle bli tvungna att betala runt 5,6 miljarder kronor. Apple har även kritiserat EU för utredningen och menar på att de är i komplott med Spotify och att boten kommer förstärka Spotifys roll som marknadsledande streamingtjänst för musik.

I grunden handlar klagomålet om att Spotify vill få gränslös tillgång till alla Apples tjänster utan att betala för värdet Apple förmedlar. – Apple.

Om boten kommer läggas på Apple återstår att se till mars.