I höstas lanserade Apple nya Macbook Pro-modeller och till slut en uppdaterad Imac med den nya systemkretsen M3. Nu har kretsen även kommit till företagets bästsäljande datormodell, Macbook Air.

Apple har släppt Macbook Air med M3 i både 13- och 15-tumsutföranden, men fortsätter sälja M2-modellen till lägre pris. De nya modellerna har priset från 15 995 kronor (13 tum) och 18 995 kronor (15 tum) medan M2-modellerna nu börjar på 13 495 kronor.

Design och övrig hårdvara är oförändrad, så det är nyheterna i systemkretsen som står i fokus. Tack vare tillverkning med TSMC:s 3-nanometerprocess är M3 15–21 procent snabbare än M2. Den ger också stöd för Wifi 6E för snabbare trådlöst nätverkande, och har hårdvaruavkodare för AV1-video vilket framför allt gör att batteriet håller längre när användaren tittar på film och serier på sajter som använder det formatet. En annan nyhet tack vare M3 är stöd för två externa skärmar, något som saknades i M1 och M2. Värt att notera att två externa skärmar endast fungerar när primära skärmen på laptopen är avstängd.

Som tidigare kan kunder välja mellan 8, 16 och 24 GB arbetsminne och mellan 256 GB och 2 TB SSD-lagring. M3-kretsen kommer också i två utföranden där den enda skillnaden är 10 istället för 8 GPU-kärnor i den dyrare.

De nya modellerna kan beställas idag och börjar levereras 8 mars.