Det fortsätter läcka uppgifter om arbetet med den kommande konsolen PS5 Pro, kodnamn Trinity. I mars kom rapporter om hur mycket kraftfullare konsolen blir än dagens PS5, och nu säger källor med insyn i Sony att företaget är i full gång med att be utvecklare om att göra sina spel redo för PS5 Pro, skriver The Verge.

Fokus just nu ska enligt rapporterna ligga på att uppmuntra utvecklare till att optimera sina spel tillräckligt för att förtjäna en speciell stämpel som i dagsläget kallas "Trinity Enhanced". Stämpeln ska vara en garant för att spelet är optimerat för PS5 Pro med exempelvis uppskalning till 4K genom tekniken Playstation Spectral Super Resolution (PSSR), förbättrade ray tracing-effekter eller genomgående stabil 60 fps-prestanda.

Sony ser enligt uppgifterna på PS5 Pro som en "omkring 45 procent snabbare" premiumversion av PlayStation 5 och förväntar sig att alla spel som skickas till dem efter sommaren kommer att vara kompatibla med konsolen.

Tidigare har källor till Insider Gaming sagt att Sony siktar på lansering till hösten, medan andra ser en lansering närmare jul som mer realistisk. Möter spelutvecklarna Sonys optimeringsförfrågan i tid finns det åtminstone inte mycket som tyder på att PS5 Pro dyker upp senare än 2024.