Warner Bros. Discoverys streamingtjänst Max lanseras skarpt i Sverige imorgon. Max kommer att erbjuda de serier och superhjältefilmer från HBO Max med reality-programm från Discovery Plus. Sportinnehåll från Eurosport kommer också att erbjudas via ett sporttillägg och alla Max-prenumeranter kommer kunna streama Olympiska spelen i Paris i sommar.

Om du redan prenumererar på HBO Max kommer du automatiskt konverteras till att bli en Max-prenumerant. Warner Bros. Discovery uppmanar även alla till att laddar ner Max-applikationen när den släpps.

Tre nya abonnemang

HBO Max har endast ett abonnemang på 99 kronor i månaden och erbjuder 1080p-upplösning, med undantag för vissa filmer och serier som har stöd för 4K. Max kommer istället erbjuda tre abonnemang till tre olika priser: Bas med reklam, standard, och premium.

Abonnemang

Pris

Upplösning

Reklam

Livstidsrabatt

Nedladdning

Bas

89 kronor

1080p

Ja

Nej

Nej

Standard

129 kronor

1080p

Nej

Ja

Ja, 30 filmer eller avsnitt

Premium

169 kronor

4K

Nej

Nej

Ja, 100 filmer eller avsnitt

Baspaketet är det billigaste abonnemanget och levererar maximal upplösning på 1080p. Med baspaketet kan du streama på två enheter samtidigt men det finns inget alternativ att ladda ner filmer eller serier. Paketet skiljer sig från de andra två abonnemangen genom att vara delvis reklamfinansierat.

Reklam kommer att visas i totalt fyra minuter per strömmad timme och spelas upp innan filmen eller serien du vill titta på börjar. Reklampauser kommer att spelas upp under strömmandet och markeras på spelaren.

Standardpaketet liknar baspaketet i att du kan streama i 1080p-upplösning och på två enheter samtidigt. Däremot är standardpaketet reklamfritt och låter dig ladda ner totalt 30 filmer eller avsnitt från en serie. Med standardpaketet går det att streama på två enheter samtidigt.

Om du prenumererade på HBO Max vid tjänstens lansering erbjöds du en rabatt på 50 procent livet ut – en förmån som ska leva vidare i Max. För att hålla kvar vid livstidsrabatten måste du prenumerera på standardpaketet, vilket sänker månadskostnaden till 64,5 kronor i månaden.

2021-10-25 15_16_42-nordic-hbo-max-hero-desktop_0.webp (2559×1054).png

Enligt Warner Bros. Discovery kommer Max att ha dubbelt så mycket innehåll som HBO Max.

Premiumpaketet är det dyraste abonnemanget och ger lite mer i utbyte för den högre prislappen. Paketet låter dig streama på fyra enheter samtidigt och du kan ladda ner 100 filmer eller avsnitt. Du kan streama i 4K-upplösning och paketet erbjuder även stöd för Dolby Atmos-ljud. Premiumpaketet inkluderar också livesänt innehåll från Kanal 5, Kanal 9, Discovery Channel, TLC och ID

Sporttillägget är ett externt paket som kostar 260 kronor och läggs på ditt befintliga abonnemang. Paketet erbjuder innehåll från kanalerna Eurosport 1 och 2 och har även rättigheterna till fotbollsturneringarna Allsvenskan och Superettan.

Framtida ändringar

Sanna_gollne.jpg

Sanna Gollne, PR- och kommunikationschef vid Warner Bros. Discovery.

Liksom konkurrenten Netflix kommer Max att börja knäcka ner på kontodelningar som görs utanför ditt hushåll. Enligt Sanna Gollne, kommunikationschef för Warner Bros. Discovery i Sverige, kommer arbetet att börja nästa år.

– Vi är medvetna om att lösenordsdelning förekommer utanför hushåll, vilket vi avråder från. Vi följer utvecklingen inom detta område och det är ett arbete som kommer att fortsätta in i 2025, säger hon.