Den 21 maj kommer HBO Max bli Max och nu har streamingjätten berättat hur mycket streamingtjänsten kommer kosta och vad de olika nivåerna kommer erbjuda. Det kommer finnas tre olika alternativ som du kan välja samtliga erbjuder samma innehåll, samt ett tillägg som erbjuder sportsändningar.

Abonnemang

Pris

Upplösning

Reklam

Nedladdning

Bas

89 kronor

1080p

Ja

Nej

Standard

129 kronor

1080p

Nej

Ja, 30 filmer eller avsnitt

Premium

169 kronor

4K

Nej

Ja, 100 filmer eller avsnitt

Bas är det billigaste abonnemanget och med det får prenumeranter tillgång till filmer och serier för 89 kronor i månaden. Maximal upplösning på videomaterialet kommer vara 1080p och det kommer gå att strömma innehåll till två enheter samtidigt. Med Bas-abonnemanget kommer det även visas reklam, men hur upplägget kommer vara för annonser är för tillfället okänt.

Är reklam ointressant är Standard det bättre alternativet. Priset är 129 kronor per månad och då kommer filmer och serier kunna streamas i Full HD till två enheter samtidigt, samt att det är möjligt att ladda ner filmer. Taket för nedladdningar ligger på 30 filmer och serieavsnitt.

För de som behöver fler pixlar är Premium-abonnemanget det bättre alternativet. För 169 kronor i månaden kommer användare kunna se filmer och serier i 4K-upplösning med Dolby Atmos-ljud, om det finns tillgängligt, på upp till fyra enheter samtidigt. Vidare kan Premium-prenumeranter ha 100 filmer och serier nedladdade. Utöver detta får Premium-prenumeranter också tillgång till live-kanaler som Kanal 5, Kanal 9, Discovery, TLC och ID.

Utöver detta kommer det finnas ett tillägg vid namn Sport som, föga förvånande, erbjuder sportsändningar. Extrakostnaden blir 260 kronor i månaden och i utbyte kan sportentusiaster titta på Allsvenskan, Superettan, Olympiska spelen i Paris 2024 samt får tillgång till Eurosport-kanaler.

Detta gäller för tidigare prenumeranter

HBO Max-konton kommer konverteras automatiskt till Max-konton och du kommer uppmanas att ladda ner den nya Max-appen när den blir tillgänglig. Där ska du kunna logga in med dina tidigare inloggningsuppgifter. Dina profiler kommer också följa med till nya applikationen, inklusive tittarhistorik. Vidare ska faktureringsuppgifter också följa med till nya tjänsten.

Det är sedan tidigare känt att tidigare prenumeranter av HBO Max med lanseringserbjudandet med 50 procents rabatterad månadskostnad kommer få behålla det nedsatta priset. I ett utskick till prenumeranter får vi reda på att dessa tidigare prenumeranter kommer få tillgång till Standard-abonnemanget.

Detta betyder att tidigare prenumeranter med erbjudandet kommer betala halva priset för Standard, vilket landar på 64,5 kronor i månaden. En asterisk här är att tidigare prenumeranter kommer få fortsatt tillgång till 4k-ström med Dolby Atmos-ljud en tid efter lanseringen av Max, sedan kommer den högre upplösningen låsas till Premium-prenumeranter.

Om du avbryter din prenumeration, eller ändrar till annan nivå, kommer du enligt användaravtalet att förlora tillgång till livstidserbjudandet.