Mot slutet av året väntas Nvidia lansera de första konsumentmodellerna med nya Blackwell-arkitekturen, med Geforce RTX 5090 i spetsen. Nu har användaren Panzerlied på forumet Chiphell delat nya detaljer om det kommande grafikkortet. Panzerlied har flera gånger tidigare delat uppgifter om kommande Nvidia-kretsar, skriver WCCF Tech.

Enligt Panzerlied kommer Nvidia återigen bredda minnesbussen från dagens 384 till 512 bitar, och kommer bestycka RTX 5090 med 16 GDDR7-minneskretsar. Det innebär en mycket tät placering av minneskretsar på kretskortet. Det nya ryktet påstår att Nvidia kommer använda ”tre separata kretskortsdesigner” till kortet, men det framgår inte tydligt om det handlar om att grafikkortet kommer bestå av tre kretskort eller om företaget har tre olika varianter under utveckling.

Den totala minnesmängden kan landa på 32 GB i den vanliga konsumentmodellen och upp till 64 GB i proffsmodeller för arbetsstationer, skriver WCCF Tech.

WCCF Tech har bett kontakter i branschen ta fram skisser på hur Founders Edition-modellen av kortet kan vara designad, utifrån Panzerlieds uppgifter och tidigare läckt information, med olika form på tre ingående kretskort och placering av kopplingarna mellan dem.