Googles webbläsare Chrome har alltid kunnat spara loginuppgifter, men de senaste åren har funktionen övergått till att bli en mer fullfjädrad lösenordshanterare som dels är lika djupt integrerad i mobilsystemet Android, dels kan fylla i användarnamn och lösenord automatiskt på IOS.

Tidigare i år meddelade Google att en efterlängtad nyhet var på väg till lösenordshanteraren: Möjligheten att dela sparade loginuppgifter med familjemedlemmar via Googles familjekonton. Nu är testandet klar, och Google har enligt Android Authority börjat rulla ut funktionen via maj månads uppdatering av Google Play-tjänsterna.

Till skillnad från delningsfunktionerna i fristående lösenordshanterare som Bitwarden och 1Password går det bara att dela loginuppgifter med familjemedlemmar och inte med vilka andra användare av tjänsten som helst. När användaren väljer att dela en loginuppgift med någon i familjen dyker en kopia upp i dennes lösenordsdatabas och det krävs inga ytterligare steg som att godkänna delningen.

Som vanligt med nya funktioner från Google handlar det om en utrullning i faser och alla användare kommer inte få tillgång till funktionen med en gång. Dessutom ser det än så länge ut att enbart gälla Android-integrationen och inte den inbyggda lösenordshanteraren i Chrome för Windows, Mac och Linux.