#chrome

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

32

Edge snyltar öppna flikar från Chrome

Användare rapporterar om vad som verkar vara en bugg relaterad till en importfunktion i Edge.

17

Google släpper beta av Chrome för Windows på ARM

Intresset för Windows på ARM är svalt och Google konkurrerar med sitt eget Chromebook OS, men nu är en ARM-optimerad version av Chrome för Windows på väg.

29

Google tydliggör att inkognito-läge spårar användare

Inkognitoläget i Chrome har aldrig varit någon universallösning för att dölja sin internetaktivitet och Google är nu tydligare med detta.

9

Chrome automatiserar säkerhetsvarningar

Med en ny uppdatering kan Chrome automatiskt varna för osäkra lösenord, farliga tillägg och annat med säkerhetskontroller i bakgrunden.

16

Chromes sökfält blir smartare och mer användarvänligt

Omniboxen, som det kombinerade adress- och sökfältet i Chrome kallas, får flera nya funktioner som gör det lättare att navigera dit du faktiskt vill komma.

112

Google Chrome dominerar i Sverige

I studien "Svenskarna och internet" är Google Chrome ohotad etta. Var sjunde använder Firefox regelbundet och Safari knycker yngre användare.

11

Google täpper allvarlig säkerhetsbrist i Chrome – två dagar efter upptäckten

Det tog bara Chrome-utvecklarna två dagar att hitta och täppa en allvarlig sårbarhet i webbläsaren som upptäcktes av Googles egna Threat Analysis Group.

51

Google aktiverar "privacy sandbox" för alla Chrome-användare

Dold bakom den nya designen i Chrome som släpptes under torsdagen ligger en ny teknik för att spåra användare utan kakor, som företaget kallar privacy sandbox.

32

Säkerhetsforskare: "Chrome-tillägg kan stjäla lösenord"

Säkerhetsforskare har upptäckt att 12 procent av tillägg till Chrome har möjlighet att extrahera lösenord från användare.

13

Nu kan du spara bildrutor från videor i Chrome

Google Chrome och andra Chromium-baserade webbläsare har fått en ny funktion som gör det möjligt att spara enskilda bildrutor i pausade videor.

37

Låt Chrome sammanfatta långa artiklar

Med hjälp av artificiell intelligens vill Google spara användares tid genom att sammanfatta artiklar.

10

Chrome satsar på säkerhet – levererar uppdateringar varje vecka

Nya krafttag från Chromeutvecklarna ska minska tidsutrymmet som hackare har för att utnyttja nyligen upptäckta säkerhetsbrister.

52

Nytt Google-förslag kan göra webben mindre öppen

Ett nytt API som utvecklas av Google kan göra den redan hotade öppna webben mer stängd.

26

Google fimpar cookies redan år 2024

Första kvartalet år 2024 planerar Google att flytta 1 procent av alla Chrome-användare till det nya systemet för reklamspårning, Privacy Sandbox.

32

Ny funktion frigör minne i Google Chrome

Med en ny Chrome-uppdatering frigör inaktiva flikar minnet till andra aktiviteter, något Google menar kan minska minnesanvändningen med en tredjedel.