Den svenska lanseringen meddelas i samband med att företaget presenterar en ny variant av Framework Laptop 13, som kommer kunna utrustas med Intel Core Ultra Series 1-processor. Denna laptop ska börja säljas i augusti.

– Framework vill erbjuda sina tjänster på så många marknader som möjligt. Men för att säkerställa att beställningar kan hanteras så fort som möjligt, måste vi penetrera nya marknader sakta och se till att vi kan logistiskt möta kundernas behov. Nu har vi kapaciteten för att expandera i Europa och Skandinavien är nästa steg, säger Eric Schumacher, PR-ansvarig för Framework.

Frameworks bärbara datorer sticker ut från konkurrensen då de går att uppgradera, reparera och skräddarsy efter dina behov. När du beställer en Framework Laptop kan du antingen välja en färdigbyggd dator eller själv välja ut vilka komponenter som ingår, vilken färg datorn ska ha samt operativsystem.

Laptop_13_Framework.jpg

Framework Laptop 13 har släppts i olika varianter sedan 2021.

Datorerna är även byggda för att kunna öppnas upp och plockas isär i efterhand om du skulle vilja uppgradera någon särskild komponent. Enligt Framework är just Laptop 13 optimal för Linux, men kan även köra Windows.

Den nya Laptop 13 med Ultra Core-processorer kommer att kosta 899 USD vid lansering, vilket motsvarar runt 11 500 kronor när du lägger på moms och avgifter. Den tidigare Laptop 13-varianten med en AMD Ryzen 7040-processor kommer fortfarande att tillverkas och Framework har reducerat priset till 779 USD, vilket motsvarar runt 10 000 kronor.