Enligt den nya chefredaktören på Techworld, Niclas Söderlund, handlar det om en marknadsanpassning och att inga andra grunder (ekonomiska till exempel) bidrog till att sammanfoga tidningarna Mikrodatorn och Nätverk och Kommunikation. Niclas Söderlund kommenterar till Dagens Media:

Nej, ledningen på IDG är proaktiv och de har sett ett behov av att positionera sig innan ett akut läge uppstår. Det här en anpassning till vad läsarna och marknaden vill ha.

Mikrodatorn är som tidigare nämnt en av sveriges äldsta datortidningar medan Nätverk och Kommunikation har funnits i cirka 10 år. Enligt Niclas kommer de "tunga" testerna att fortsätta fast i en mer realistisk miljö.

Tidningarnas sajter kommer även att sammanfogas där även sajten Linuxworld skall ingå. Redaktionerna skall sammanfogas och de sitter för tillfället och jobbar på sina sista nummer.

Vem som blir redaktionschef för tidningen har inte beslutats än, då Mikrodatorns chefredaktör Bo Nordlin skall jobba med andra tidningar inom IDG, bland annat Ramavtal. IDG har inte släppt något pressmeddelande om fusionen mellan tidningarna.

Uppdatering: Idg har nu skrivit om sammanfogningen.

Källa: Dagens Media