Servern heter KISS 1 U och är tänkt för rack där förhållanden inte är de bästa. Den är relativt tyst med sina 35 decibel och bygger som nämnt på en processor som är tänkt för den bärbara marknaden. Styrkretsen som sitter i servern är Intels 945GM som stödjer upp till fyra gigabyte ddr2-minne via två minnesplatser.

Lagringsmässigt har servern två stycken 3,5-tumsplatser där den ena kan utrustas med ett litet rack för 2,5-tumshårddiskar och gör att man kan använda sig av tre hårddiskar (exempelvis en hårddisk för operativsystem samt en raid 1-array på de två andra hårddiskarna). Vidare ser vi tre stycken gigabit-nätverkskort och sex stycken usb-portar.

KISS 1 U har nätaggregat som stödjer 48 volt och 24 volt för att passa in i alla industrisammanhang. Två fläktar sköter kylningen och går de sönder kan man byta ut dem utan att stänga av datorn (så kallad hotswap). Hårddiskarna är dessutom stöt- och vibrations-säkrade för att servern skall passa i de flesta industriförhållanden. Sist men inte minst är servern bara 45 centimeter djup vilket gör den monterbar i 19-tumsrack som egentligen är tänkt för exempelvis nätverksutrustning.

With its extremely low installation height of 44 mm, the Kontron KISS-1U server is particularly attractive for densely packed, rugged server applications that require long-term availability. Flexibility in choice of processors, drives and expansions enables customization for applications in industrial automation, process control, high-speed image processing, medical technology, defense engineering, transportation and building control technology.

Läs mer om servern hos Kontron.