Usb-minnena finns i storlekar om fyra eller åtta gigabyte och är svarta till färgen men glansiga. Usb-kontakten är skyddad av ett skal som man ta bort genom att vrida på ett ytterskalet på minnet. Dimensionerna är 69x19x10 millimeter och vikten ligger på 14 gram.

Själva minnet är så kallat "single cell"-minne vilket har en högre prestanda än minnen som baserar sig på flera minnesceller. Prestandan är enligt Pny cirka 10 megabyte per sekund när det gäller skrivning och cirka 20 megabyte per sekund när det gäller läsning.

Vidare stödjer minnet Windows Vistas Readyboost-funktion och minnet kommer även med programvaran "Carry It Easy". Något stöd för U3 verkar dock inte finnas. Förutom stöd för Windows Vista fungerar minnet utan problem på Windows XP, Windows 2000 och Windows Me. Sist men inte minst ser vi stöd för 128 bitars aes-kryptering så att obehöriga inte kommer åt information på minnet.

Mérignac, Frankrike, 21 november 2007 - PNY Technologies släpper idag AttachéTM Optima, det senaste tillskottet i produktlinjen AttachéTM Capless Concept.

Läs mer om Attaché Optima hos Pny. Priserna ligger på cirka 700 kronor för 8-gigabytesmodellen och 350 kronor för 4-gigabytesmodellen.