Testsystemet som används i recensionen är en hyfsat snabb Intel Core 2 Duo tillsammans med ett P35-baserat moderkort från Asus. Datorn är konfigurerad i nivå med vad man kan förvänta sig av ett någorlunda modernt datorsystem.

Windows Vista SP1 är installerat i testdatorn tillsammans med tillhörande drivrutiner. 3DMark06 och Stress Prime 2004 används för att sätta datorn under belastning. Rivatuner samt Core Temp sköter temperaturavläsningarna.

Typ

Mjukvara

Operativsystem

Microsoft Windows Vista SP1 32-bit

Chipsetdrivrutiner

Intel Chipset Software Installation Utility 8.3.1.1009

Grafikkortsdrivrutiner

ATI Catalyst 8.1

Belastning

3DMark06, Stress Prime 2004

Temperaturövervakning

Rivatuner 2.06, Core Temp 0.96

Apevia har jag gjort det kloka valet att hålla datorlådan ren och fin inuti. Det finns visserligen en hel del sladdar, men dessa är lätta att vika undan. Det första momentet är att installera nätaggregatet. Detta är inget som helst problem – fyra skruvar och sedan är jobbet klart.

Moderkortet skruvas fast på distanser precis som vanligt. Därefter är det fritt fram att skjuta in DVD-brännare och hårddiskar, de sistnämnda med hjälp av skenor som kläms fast på sidorna. Gillar man inte de verktygsfria fästena går det bra att använda skruv till allt utom hårddiskarna, och tur är väl det. De verktygsfria mekanismerna fungerar godkänt, men inte mycket mer än så.

Sist men inte minst är det grafikkortets tur. Även här står valet mellan verktygsfria klämmor och vanliga skruvar. Vi väljer det sistnämnda alternativet eftersom plastklämmorna inte nyper åt särskilt bra.

Svårare än så är det inte att montera hårdvara i Apevia X-Jupiter Junior. Den enkla konstruktionen gör det lätt för användaren att komma åt och fylla chassiet med hårdvara. Frågan är bra hur de medföljande fläktarna och fläktkontrollern egentligen fungerar.