#gddr6

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

44

Nvidia "Ada Lovelace" intar arbetsdatorer för 87 000 kronor per grafikkort

Med 48 GB GDDR6-minne och en grafikkrets något vassare än hos Geforce RTX 4090 tar nu Nvidia den färska arkitekturen till proffsanvändare med stora plånböcker.

13

Nvidia tar Geforce RTX 4000 till bärbara datorer

Stora prestandaskillnader under samma modellnamn står ännu en gång på menyn när bärbara datorer får ett grafiklyft i februari.

20

Samsung skruvar upp bandbredd och kapacitet med nytt GDDR6W-minne

Samsung staplar kretsar för bandbredd på upp till 1,4 TB/s, något som ska driva allt från Metaverse-utveckling till senaste snittets grafikkort.

61

AMD Radeon RX 7900 XTX kan få 24 GB grafikminne

Med nästa generations AMD-grafikkort runt hörnet framkommer att det röda laget uppgraderar mängden grafikminne, åtminstone för två av seriens vassaste produkter.

17

Intel Arc A380 billigare än Radeon RX 6400

Om mindre än en vecka finns Intel Arc A380 att köpa i Nordamerika, med en prislapp som stannar en bit under den jämförbara rivalen från AMD.

37

Intel förtydligar prestandamål och lanseringsfönster för Arc "Alchemist"

I en sammanfattande artikel konstaterar Intel att AMD och Nvidia möter prisvärt motstånd i moderna spel, och att lanseringen kanske inte nödvändigtvis sker i sommar.

9

Asrock avtäcker Intel Arc A380 i Mini ITX-format

Den omskrivna Arc A380-modellen från Gunnir får nu sällskap av en tredjepartsmodell från en aktör som är mer välkänd på hemmaplan.

58

Intel Arc A750 besegrar Geforce RTX 3060

Inför bred lansering av Arc-familjen tar Intel till orda och visar vad mellanklassmodellen Arc A750 mäktar med när drivrutiner och spelen funkar som bäst.

36

Nvidia "Ada Lovelace" och AMD RDNA 3 får rekordsnabbt GDDR6

I ett pressmeddelande bekräftar Samsung att nästa generations grafikkort bestyckas med bolagets nya rekordsnabba GDDR6-minne.

61

Rykte: Nvidia kapar riktpriserna för Geforce RTX 3000-serien

Fyra kort i toppsegmentet påstås bli billigare framöver, men det återstår att se om det gör någon större skillnad i Sverige.

78

AMD: "Mer effekthungriga grafikkort en oundviklig trend"

Begränsade energifördelar med ny tillverkningsteknik och hård konkurrens ligger bakom att grafikkort stävar mot högre effektuttag, förklarar AMD:s Sam Naffziger.

25

Tidig Intel Arc A380-försäljning landar på fyra gånger riktpriset

Exklusivitet och begränsningar blockerar en bred Arc-lansering, men tidig butikslistning struntar i det.

12

AMD avtäcker nedskalade Radeon RX 6700: nu utan XT

Med en produktsida och tillhörande specifikationer bekräftar AMD att Sapphires enklare RX 6700 XT-syskon är en verklig produkt. 

34

Intel lovar stationära Arc "Alchemist" under årets andra kvartal

Under presentationen av den senaste kvartalsrapporten meddelar Pat Gelsinger att serien släpps i omgångar, men också att toppmodellen får Arc 9-stämpel.

16

Micron förbereder GDDR6X-grafikminne som kan köras i 24 Gbps

Framtidens grafikkort kan bestyckas med en snabbare variant av Microns GDDR6X för bandbredd en bit norr om 1 000 GB/s.