#haswell

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

74

Intel Celeron G1820 – Haswell i budgetklassen

Påkostade komponenter i all ära, ibland ställer plånboken krav på mer nedskalade inköp. SweClockers kikar närmare på Celeron G1820, Intels allra enklaste Haswell-processor.

40

Snabbtest: Intel Broadwell mot Haswell – prestanda vid samma klockfrekvens

Inuti den nya ultraportabla Lenovo Yoga 3 Pro döljs inget mindre än efterträdaren till arkitekturen Haswell. SweClockers klämmer på den första inkarnationen av Intel Core M "Broadwell-Y".

24

MSI släpper svartvita Z97S SLI Krait Edition

Moddningsscenen och en svartvit design är i fokus när MSI lanserar Z97S SLI Krait Edition, som bland annat stöder dubbla grafikkort och de senaste höghastighetsgränssnitten för lagring.

26

Intel Broadwell-Y i prestandatester – motsvarar Haswell U-serien på 15 W TDP

På Intel Developer Forum prestandatestas Broadwell-processorn Core M 5Y70 med passiv kylning och de preliminära uppgifterna visar prestanda i nivå med dagens Ultrabook-datorer.

235

Intel Core i7-5960X, i7-5930K och i7-5820K – familjen Haswell-E

Entusiaster och överklockare kan se fram emot en hel del när Intel lanserar den nya Core i7-5000-serien. Nu är det dags att undersöka vad den ytterst påkostade plattformen har att erbjuda.

68

Moderkort med Intel Z97 för Mini ITX

Den överklockningsinriktade styrkretsen Intel Z97 finns även i små och välutrustade moderkort för formfaktorn Mini ITX. Nu anländer fyra nya modeller från Asrock, Asus, Gigabyte och MSI till SweClockers testlabb.

30

Intel inaktiverar TSX-instruktioner i Haswell och Broadwell på grund av buggar

En uppmärksammad finess i Intels senaste processorarkitektur utgår till följd av allvarliga buggar, något som även påverkar kommande generation Broadwell.

38

Adata släpper XPG Z1 – fabriksöverklockade DDR4-minnen

Det är inte långt kvar till lanseringen av Haswell-E och tillkännagivanden av nya DDR4-minnen sker på löpande band. Senast ut är Adata som släpper inget mindre än 16 minnespaket.

94

Intel Haswell-E i prislista

Till hösten lanserar Intel Haswell-E för den yppersta prestandaklassen med stöd för DDR4-minne och upp till åtta kärnor. Nu läcker de första prisuppgifterna ut på nätet.

39

Intel Z97 – Fyra moderkort i mellanklassen

Lanseringen av Haswell Refresh följs av många nya moderkort med styrkretsen Z97. Nu är det dags att ta en närmare titt på fyra modeller i den populära prisklassen runt 1 300 kronor.

128

Intel Core i7-4790 och i5-4690 "Haswell Refresh"

I väntan på Broadwell blåser Intel nytt liv i fjärde generationens Core-processorer med högre klockfrekvenser och nya styrkretsar. Det är dags att sätta klorna i Haswell Refresh.

64

Intel lanserar nya processorer för stationära datorer i vår och sommar

Arkitekturen Haswell återkommer i två nya plattformar framåt sommarmånaderna. Först ut är uppdaterade Haswell Refresh medan entusiastorienterade Haswell-E dröjer till höstkanten.

53

Intel förbereder upplåsta Haswell Refresh, Pentium och Broadwell med Iris Pro

Under GDC bjuder Intel på nyheter för överklockare. Det handlar om Haswell Refresh K-serien med bättre värmeledningsförmåga, en upplåst Pentium och Broadwell med Iris Pro för stationära.

53

Intel Haswell Refresh i prislista

Senare under våren lanserar Intel Haswell Refresh, som nu dyker upp i en prislista. Det handlar om tio modeller med identisk prissättning mot dagens Haswell-processorer.

25

Asus moderkort i Intel 8-serien klarar nya Haswell Refresh

Framåt vårkanten släpper Intel uppdaterade processorer med arkitekturen Haswell. Nu tillkännager Asus att samtliga moderkort med styrkretsar ur 8-serien är redo inför lanseringen.