Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

8

Intel X48 senare än väntat?

Tidigare uppgifter talade för en lansering av Intels kommande styrkrets X48 i januari nästa år. Intel ska nu ha skjutit upp lanseringen till februari eller mars nästa år.

38

Samsung-skandal skakar Sydkorea

Samsung är ett familjeägt konglomerat som under flera års tid har väckt löpsedlar på grund av misstankar om korruption. Nu har en tidigare anställd på företaget gått ut med information som kan stärka tidigare misstankar om mutbrott.

29

Intel visar upp liten SSD-hårddisk

Intel visade nyligen upp en mycket liten SSD-hårddisk tänkt för mobiltelefoner och handdatorer och möjligen även ultraportabla datorer. Hårddisken har modellnamn Z-P140 och finns i storlekar om två eller fyra gigabyte med goda överföringshastigheter.

45

Ny Firewire ökar överföringshastigheterna

Företagen bakom USB har redan börjat jobba på ersättare som de kallar för USB 3.0. Nu jobbar även företagen bakom Firewire på en ny version av det gränssnittet. Nyheter inkluderar en överföringshastighet på 3,2 gigabit per sekund och kabellängd upp till 100 meter.

17

MSI lanserar Nforce 780i-moderkort

MSI skickade nyligen ut ett pressmeddelande till sina pr-byråer om moderkortet P7N Diamond som bygger på Nvidias Nforce 780i-styrkrets, som inte har lanserats officiellt än.

6

Robusta servrar från Kontron

På mässan SPS/IPC/DRIVES 2008 i Tyskland som främst handlar om automation av industri har tillverkaren Kontron lanserat en hel del nya produkter, bland annat en ny 1-unitsserver som är väldigt robust.

91

AMD: Vi har 45 nm i januari

Enligt en intervju med AMD:s datorgrupps vicechef Mario Rivas kommer AMD att ha exemplar av 45-nanometersprocessorer i januari nästa år. Produktionen av processorerna skall sedan sätta igång i första hälften av nästa år.

38

PowerColor visar upp passivt kylt Radeon HD 3870

Både Sparkle och ECS har lanserat passivt kylda Geforce 8800 GT. Nu är det Radeons tur att bli passivt kylt. PowerColor kommer i januari att lansera ett Radeon HD 3870 som inte har någon fläkt.

51

Nvidia jobbar på att lösa bristen på Geforce 8800 GT

Sedan Geforce 8800 GT lanserades har det varit stor brist på grafikkorten. Detta beror på att Nvidia inte kan bistå tillverkarna med tillräckligt många grafikprocessorer. Nu försöker Nvidia lösa det här problemet genom att ta hjälp av en Taiwanesisk tillverkare.

36

Ruiz: AMD åter med vinst under andra halvan av 2008

Att det gått knackigt fram för AMD den senaste tiden är nog inte en nyhet för någon. Nu har dock självaste Hector Ruiz, vd för AMD gått ut med att man planerar att ha företaget på rätt köl under andra halvan av nästa år.

53

Stulna spelkonton och elak kod ett problem för datorspelare

En färsk undersökning som säkerhetsföretaget Symantec genomförde på Dreamhack Winter visar att en stor andel datorspelare har problem med stölder och elak kod. Särskilt utsatta är bland annat WoW-spelare.

8

OCZ tillverkar DDR3-minne för Intel X48

Minnestillverkaren OCZ har tillkännagivit ett nytt DDR3-minne speciellt anpassat för Intels kommande styrkrets X48. Minnet har en hastighet på 1800 megahertz och stöder Intels XMP.

15

Transcend släpper lättviktsspelare

Tillverkaren Transcend har idag lanserat en ny serie mp3-spelare med namnet T Sonic 650. Det är flashminnesbaserade spelare som finns i storlekar om två samt fyra gigabyte. Vikten ligger på nätta 30 gram.

66

Tekniska museet visar upp Cray-1

Superdatorn Cray-1 från tillverkaren med samma namn var en best när det gällde beräkningsförmåga när den producerades 1976. Den användes först för att beräkna väder men såldes till Saab i Sverige 1983. Den premiärvisas inom kort på Tekniska museet i Stockholm.

62

9 stycken solid state-hårddiskar i RAID 0

En hårdvarusajt har prestandatestat 9 stycken solid state-hårddiskar i RAID 0. Resultatet? Lagring med en medeläshastighet på 829 megabyte per sekund och en accesstid på 0.1 millisekunder.