Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

38

Mainstream-HDTV från ATi

X-bit labs rapporterar att ATi börjat skeppa sin TV-tuner HDTV WONDER. Kortet klarar av HDTV, men inte i full upplösning, och är alltså ett billigare alternativ om man vill kunna titta på HDTV men inte bryr sig om bildkvalitén. Hot Hardware skrev en förhandstitt på kortet i februari i år.

19

802.11n

X-bit labs rapporterar att WWiSE, ett industrikonsortium för halvledar- och konsumentelektronik-företag har färdigställt standarden för nästa generations trådlösa nätverk - 802.11n. Standarden skall likt tidigare standarder för trådlösa nätverk använda kanalbredder på 20 megahertz. Skillnaden är dock att 802.11n skall stödja mycket högre överföringshastigheter än idag - hela 135 megabit per kanal. Användes två kanaler kan man nå hastigheter på upp till 540 megabit per sekund. Detta kan jämföras med dagens snabbaste standarder 802.11a och 802.11g - vilka stödjer överföringshastigheter på 54 megabit per kanal. 802.11n skall även vara bakåtkompatibelt med de tidigare standarderna a, b och g.

10

AMD Athlon 64 3700+ för bärbara

AMD har publicerat ett pressmeddelande i vilket de tillkännager en ny processor för den mobila marknaden - AMD Athlon 64 3700+ .

3

Geforce 6800-familjen hos Beyond3D

Beyond3D har publicerat en grundlig genomgång av Nvidias högprestandafamilj Geforce 6800. Artikeln är på inte mindre än 27 sidor och täcker in det mesta om korten. Självklart har man även de sedvanliga prestandatesterna, men nu även med DirectX 9.0c och vissa tester av den nya Shader Model 3.0.

47

Doom III-prestanda och äldre grafikkort

Tech Report har jämfört flera äldre grafikkort och hur de står sig mot varandra i Doom III. Kort som jämförs är allt från GeForce FX 5200 och Radeon 8500 till GeForce FX 5900 XT och Radeon 9700 Pro. Kan säkerligen vara intressant för er som funderar på om ni verkligen måste uppgradera grafikkortet för att spela det efterlänktade spelet.

47

64bitars-processorer hos Anandtech - igen

Anandtech har på grund av kritiken mot sitt förra test valt att göra om det, denna gång med en Opteron-processor som motpol till den Nocona-baserade Xeon-processorn. De har även givit en mycket utförligare beskrivning av testmiljön, något som var en av det förra testets svagheter. Dock är det fortfarande ett par frågetecken kring testet, vilket även Anandtech påpekar:

25

AMD skeppar 90nm-processorer

CNet News.com rapporterar i en kort notis att AMD har börjat skeppa processorer konstruerade med en ledningsbredd på 90 nanometer. Det är dock inte fråga om någon processor för stationära datorer utan en för bärbara. Leveranser av en dylik dito för stationära datorer väntas börja om en månad.

100

Doom III

Idag släpps det efterlängtade Doom III från ID Software i Svenska butiker. Det har varit en lång väntat för de flesta men nu har spelet alltså nått Sverige. Vi lyckades få tag i ett förhandsexemplar och har testat det intensivt senaste dagarna. Vi börjar med att presentera en krönika som dels beskriver spelet, men också förklarar vad det kan göra med ens sömn och nerver.

25

Nvidia Geforce 6600/GT

Nvidia har idag på QuakeCon-tävlingen i USA släppt sitt omtalade mittensegmentgrafikkort Geforce 6600. För tillfället finns det två modeller: Geforce 6600 och Geforce 6600 GT. Kärnan har gått under arbetsnamnet NV43 och har cirka 146 miljoner transistorer. Det tillverkas med en 0,11 mikrons tillverkningsprocess hos TSMC.

96

Windows XP SP2

Microsoft har idag lagt ut Service Pack 2 till Windows XP för nerladdning från sin hemsida. I skrivande stund finns det dock endast för engelska och tyska versioner av Windows XP. De svenska användarna får således vänta ännu en tid på en svensk version.

35

Vattenkylning i Shuttle Barebone

Overclockers Australia har publicerat en ny artikel i vilken de visar upp ett minst sagt intressant bygge - en vattenkyld Shuttle barebone-dator med inte mindre än fyra hårddiskar. Utöver detta är den även modifierad med såväl plexiglasfönster samt belyst med Cold Cathode-rör.

17

3D-skärmar från Sharp

X-bit labs rapporterar att Sharp har tillkännagivit något smått revolutionerande - Plattskärmar som kan visa tredimensionell grafik utan att användaren ser bilden genom speciella glasögon. Utöver detta är skärmarna dock fullt ordinära 15-tums plattskärmar med en upplösning på 1024x768 pixlar.

61

Nvidia Geforce 6600 GT

Guru3D har lite information om Nvidias kommande mittensegmentgrafikkort Geforce 6600 och Geforce 6600 GT vilka är namnen de kommer lanseras under.

4

Intel sänker priset på i915

DigiTimes rapporterar att Intel kommer sänka priserna på sin moderkortskrets i915 (Springdale) i slutet av september. Tidigare ryktades det att Intels äldre i865-moderkortskrets skulle bli rejält billigare; så har inte skett, utan i865-försäljningen har fortsatt och säljer långt mer än Intel säljer i915/i925-styrkretsar i dagens läge till ungefär samma pris innan de nya styrkretsarna lanserades.

96

Bredbandsbolaget köper upp Bostream

Bostream publicerade idag ett pressmeddelande där de tillkännager att de köps upp av Bredbandsbolaget. Detta betyder att Bredbandsbolaget nu har hela 275000 abonnenter, där deras nyförvärv av Bostream står för 104000 av dessa. Detta skriver Bostream om uppköpet: