Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

Nvidia Linux drivrutiner

Nvidia har släppt nya drivrutiner till sina grafikkort under operativsystemet Linux. Versionen har hoppat upp till 1.0-3123 (3123) och detta är nytt, observera att dessa även gäller till Quadro-linjen grafikkort:

Thermalright SLK-800

Sedan Thermalright lanserade kylflänsen SK6 har företaget förknippats med mycket bra kylflänsar, de kostade oftast inte mer än konkurenten och gav mycket fina temperaturer. EnvyNews har lagt vantarna på deras senaste skapelse: SLK-800. Det är en kylfläns för Socket A-plattformen och storleken på fläktar som man monterar på den är 80 mm. EnvyNews testar denna kylfläns med totalt 4 fläktar för att få mer rättvisande resultat, verkar vara en mycket trevlig kylfläns. Ett citat från recensionen:

Xabre drivrutiner

SiS har släppt nya drivrutiner till sina Xabre-grafikkort. Jag har tyvärr inte fått tag på vad som är nytt med dessa drivrutiner, men de är WHQL-certificerade och versionen ligger på 3.05. Ladda ner från SiS:

Hejdå Rambus

Problem med R9700

Hårdvarusajten TweakTown rapporterar problem med AE2-steppingen av ATi's senaste grafikrets R300 (Radeon 9700). Det är nya chipsets (KT400, SiS648 och P4X400) i kombination med AGPx8. Problemet var att deras testmaskin plötsligt startade om samt ovanliga programkrasher. AE2-steppingen är dock inte den slutgiltiga steppingen som ATi skeppar, utan det är en krets som endast nådde ut till hårdvarusajter som fick kortet innan allmänheten. Att notera också att problemet endast hände under de nya moderkortskretsarna och under AGPx8.

NV30 @ Comdex?

Tyan och ATI

Tillverkaren Tyan tillkännagav för några dagar sedan att de kommer börja skeppa grafikkort byggda på ATi's Radeon 9000 Pro och Radeon 9700 Pro. För er som inte vet det köptes Tyan upp av företaget Mitac för en tid sedan, och detta är några av förändringarna i det "nya" Tyan. De har tyvärr endast släppt full information om grafikkortet baserat på Radeon 9000 Pro, och här kommer lite sammanfattat vad kortet kommer erbjuda:

Maxtor hårddiskfamiljer

Hårddisktillverkaren Maxtor släppte för en tid sedan två nya hårddiskfamiljer. DiamondMax är hårddiskar som snurrar i 5400 rpm och det intressanta med båda familjerna är att hårdddiskarna har 80 GB per platta, vilket inte många hårrdisktillverkare kan skryta med. DiamondMax 9 är den andra familjen vilket snurrar i 7200 rpm och erbjuder hårddiskar upp till 160 GB. Som du kanske gissat stödjer båda dessa hårddiskfamiljer ATA133, Maxtor säger dock att det kommer komma SerialATA-150-modeller när SerialATA har nått marknaden. Ett citat från pressmedelandet:

Memorex 48x

Fick ett mail från tillverkaren Memorex angående deras senaste skapelse på CD-brännarfronten: FourtyeightMAXX. Det är alltså en brännare som bränner i 48x (7200 KB/sek). Memorex skeppar även denna brännare med CD-skivor som klarar att brännas i 48x, vilket inte många skivor på marknaden klarar idag då utvecklingen har gått rasande framåt senaste tiden. Brännaren erbjuder förutom skrämmande snabb bränning 80 millisekunders söktid samt 2 MB data-buffer. Här kommer en bild på förpackningen:

Canon EOS 1Ds

Canon's europeiska hemsida råkade igår läcka en pressrelease om sin kommande 11.1 Megapixel-kamera. Pressreleasen fanns bara en dryg halvtimme på deras sida men det räckte tydligen för att nå ut till massorna.

21504 3DMarks med kväve

Jakten på mera 3DMarks fortsätter. 21504 3DMarks med Radeon 9700Pro på en Pentium4 3997MHz. Alltihopa är kylt med flytande kväve.

Hercules 3D Prophet 9700 Pro

Hercules kommande grafikkort har recenserats hos t-break. Hercules 3D Prophet 9700 Pro har samma specifikationer som ATi Radeon 9700 Pro, med andra ord 325 MHz chip och 310 MHz DDR minne. Med kortet följer även spelet Morrowind.

Amigan återuppstår - igen

IDG avslöjar nu att datorn som vägrar att dö, kommer i ny tappning. Ägarbytena har på senare år varit många, och de nuvarande ägarna har mestadels koncentrerat sig på att släppa nya verisioner av Amigans operativsystem som nu är uppe i verision 4.0 beta.

Skärmar från Iiyama

Iiyama presenterade idag två stycken nya LCD-monitorer på marknaden. Den ena är 20,8" (tum) och den andra är hela 22,2" (tum) stor, med enligt Iiyama, fantastiska prestanda.

Windows XP SP1 nu officiellt

Inte mycket att säga. Svenska versionen får vi vänta på som vanligt.