Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

19

SiSoft Sandra 2003

Testprogrammet Sandra finns nu för nerladdning i ny version. Några av nyheterna är stöd för flera nya chipset med bland annat 8x AGP och Hyper-Threading. En intressant sak som inkluderats är en funktion som gissar sig till om systemet har tillräcklig kylning för processorn.

76

SM i datorprestanda

NordicHardware bjuder in Sveriges alla datoranvändare till historiens första SM i datorprestanda. Under perioden 3 november till 31 december, kommer de att kora Sveriges bäst presterande datorer i två olika kategorier: 3DMark2001 SE samt procentuell överklockning.

20

Hammer PTDG

AMD har tydligen släppt Processor Thermal Design Guide för deras åttonde processor i desktop-serien, Hammer (ClawHammer).

9

Intel Gallatin imorgon

X-Bit Labs rapporterar att Intel kan släppa en värre version av XeonMP på måndag. Det är dock inte mycket uppdaterad, utan det handlar om större storlek på processorns Level3-cache. Den nya kärnan går under arbetsnamnet Gallatin och de preliminära frekvenserna på processorn blir 1.5 Ghz, 1.9 GHz och 2.0 GHz.

10

Värstingar i rendering

X-Bit Labs har ännu en gång tagit de två snabbaste processorerna för hemmamarknaden och jämfört dem i renderingsprogrammet 3DStudio Max5. Processorerna är AMD AthlonXP 2800+ (2250 MHz) och Intel Pentium 4 2.8 GHz. Mycket läsvärd artikel för er som jobbar med renderingsprogram.

4

MBM 5.2.1.0

Alex Van Kaam som programerar MotherBoardMonitor (MBM) har släppt en ny version av det populära övervakningsprogrammet. Versionen har nått 5.2.1.0 och nytt är bland mycket annat detta:

0

Toshiba & Rambus

Toshiba släppte igår ett pressmeddelande där de talar om att de har tecknat ett avtal med Rambus som innebär att Toshiba kommer använda sig av Rambus Yellowstone-teknik i kommande moduler. Yellowstone är en teknik från Rambus som erbjuder ökad prestanda samt effektiviserad design på stora kvantiteter PCBs. Ett citat från pressmedelandet:

16

P4 @ 4418 MHz

Tittade in på Vr-Zones extremöverklockningsdatabas, och mera extrema överklocknigar har kommit in i databasen. Numera är rekordet för Pentium 4 Northwood på 4418 MHz!

1

SiS räkneskaper

SiS släppte för två dagar sedan sina räkneskaper för tredje kvartalet. Sammanfattat ser det mycket bra ut, bland annat sålde man 27% mer än andra kvartalet, och hela 73% mer om man jämför med samma period 2001!

0

Bussar och dividers

Alan Ogden hos DeviantPC har skrivit en mycket intressant artikel om systembussar och annat rörande dividers och minnesbussar. Den går igenom olika minnestyper och beskriver vilka fördelar och nackdelar det finns med olika minnestyper. Artikeln är mycke rakt på sak och är lättläst, och man får många "aha"-upplevelser när man läser den. För er som är nya på överklockning är denna artikel mycket läsvärd, då bussar och dividers brukar vara ganska svårt att greppa i början.

8

2600+ med 333 MHz FSB

X-Bit Labs rapporterar att AMD kommer släppa en ny processor i XP-serien. Den heter 2600+, och använder sig av 333 (166 MHz DDR) MHz systembuss. De kommer även att släppa 2600+ med vanligt systembuss. Denna "nya" 2600+ kommer använda sig av den nya PR-ratingen som AMD använder på sina processorer med 333 MHz FSB, och troligen kommer frekvensen på 2600+ med 333 MHz systembuss ligga lite lägre än den vanliga 2600+, som ligger på 2133 MHz. Krångligt? Onekligen.

10

Intel Hyper-Threading

Nyfiken på Intels kommande teknik Hyper-Threading? The Tech Zone har skrivit en kort men informativ artikel i ämnet. De går igenom vilka chipsets Intel har och kommer släppa som stödjer tekniken, men de går även igenom Intels kommade Pentium 4-kärna Prescott (ibland kallad Pentium 5). Ett citat från artiklen:

1

DirectX 9 artikel

Beyond3D har skrivit en mycket intressant artikel om Microsofts kommande DirectX 9. Artikeln jämför ur en grafikkortsaspekt, där Radeon 9700 och Nvidias kommande NV30 står i centrum. Den går igenom allt som är nytt med DirectX 9 och artikeln baseras mest på DirectX 9 Beta2 som för inte så länge sen läckte ut från Microsoft. Det kan tilläggas att artikeln är väldigt tekniskt inriktad.

25

ASUS A7N8X nForce2

OCworkbench är tidigt ute med test av ett nForce2-baserat moderkort från Asus. A7N8X är utrustat med Serial ATA, dubbla nätverksanslutningar, ljud och firewire. nForce2 verkar vara ett av de få chipset som klarar DDR400 helt galant, i testerna klarade kortet lätt av att köra på 400MHz i CAS2.

6

SiS AGP-drivrutin

SiS har släppt en ny AGP-drivrutin för nästan samtliga chipsets för AMD och Intel-plattformen (SiS648, SiS645DX, SiS645, SiS651 , SiS650, SiS745, SiS740, SiS735, SiS733, SiS635, SiS633 ,SiS730, SiS630). Detta är uppdaterat: