Artiklar

Artiklar skrivna av Laxpudding
Sponsras av Elgiganten
2

TV-guiden 2023/24: Hitta rätt TV för soffspelande

För konsol- och PC-spelare i soffan är det viktigt att ha en TV med rätt funktioner. Thomas Ytterberg hjälper dig på traven för att hitta TV med hög spelpotential.

Sponsras av Elgiganten
20

TV-guiden 2023/24: Tips till dig som inte köpt TV på några år

Har det gått några år sedan du köpte ny TV och känner dig vilsen i TV-djungeln? Lugnt! Vi hjälper dig på vägen och guidar dig genom alla tekniknyheter.

Sponsras av Elgiganten
538

TV-guiden 2023/24 del 2 – Modeller för spel, sport, film och ljusa rum

Vilken TV ska jag köpa? Thomas Ytterberg ger en hjälpande hand och går igenom styrkor och svagheter i årets modellserier.

Sponsras av Elgiganten
538

TV-guiden 2023/24 del 1: Alla TV-modeller

Sugen på att köpa ny TV? SweClockers bildexpert Thomas Ytterberg går igenom de stora nyheterna och bjuder på en grundlig genomgång av årets modellserier.

61

Asus PG42UQ: OLED-skärmen som sätter ribban och kostar därefter

Asus 42 tum stora WOLED-skärm fick sig en långkörare med sju månaders test och är en utmärkt om en rätt dyr utmanare till LG:s 42-tums C2-modell.

22

Guide: Panasonics TV som bildskärm

Panasonics TV kan erbjuda funktioner som gör den extra tacksam som skärm till datorn. SweClockers går igenom hur den fungerar och de små skavankerna som finns!

Sponsras av Elgiganten
78

TV-guiden 2022/23 del 2: Vilken TV till vad?

Ljust rum, film och TV-serier i mörkt rum, spel eller sport? Guidens andra del går igenom kraven som ställs på en TV för att det ska fungera som bäst

Sponsras av Elgiganten
907

TV-guiden 2022/23 del 1: Alla TV-apparater

Lagom till Black Friday bjuder Thomas Ytterberg på årets upplaga av den stora TV-guiden och ger allt som behövs för att navigera i den snåriga modell-djungeln.

81

Guide: Samsungs TV som bildskärm

Samsung TV som bildskärm till PC:n kan vara ett utmärkt sätt att få en stor 4K/144 Hz-skärm med grym HDR-kvalitet och VRR. Se upp för fällorna!

177

LG OLED 42C2 – TV som fungerar som skärm för spel och HDR

Laxen har haft lyxen att köra LG:s 42-tums OLED som datorskärm. Vad som började som ett enkelt test blev till en lång guide. Häng med om du också är nyfiken på hur det är att köra en TV som skärm.

53

Guide till modern skärmteknik med Thomas "Laxpudding" Ytterberg

LCD, OLED, LED, QD-OLED, QLED, Mini LED och Micro LED – begreppen kring skärmar och TV-apparater florerar och förvirrar. Vi går igenom och förklarar.

928

TV-Guiden 2021/2020 Del 2 – Spelegenskaper ur källans perspektiv

PC, Playstation 5 och Xbox har alla spelfunktioner som adaptiv bildsynkronisering via VRR och 4K/120. SweClockers går igenom vad som gäller!

928

TV-guiden 2021 / 2022 – Fokus på gaming

Årets TV-guide är här! Första hjälpen för dig som vill köpa rätt TV under den stora rea-perioden som inleds nu och ser sitt slut först efter mellandagarna.

88

TV-guiden – genomgång av spel-TV

För dig som ska spela på en TV är 4K/120 och VRR är på tapeten som viktiga funktioner. Men hur viktigt är det egentligen?

1650

TV-guiden 2020/2021 – välj rätt TV för dina behov

SweClockers guidar genom 2020-utbudet och de TV-apparater som är aktuella för köp långt in på 2021.

171

HDMI 2.1 – Det du behöver veta

HDMI 2.1 är inte en produkt. Det är inte en TV. Det är inte kravlista. HDMI 2.1 är definitivt inte en kabel. Vad är det då?

30

Teknikstund: Responstid och eftersläp

Thomas går igenom varför alla skärmar idag klassas som "1 ms" på kartongen och varför det är en meningslös siffra.

39

Gaming i 1080p med hög uppdateringsfrekvens i Acers XV3-serie

Tre IPS-baserade spelskärmar testas men trots galet lågt specificerad responstid är det inget som sticker ut ur mängden.

69

Teknikstund: Input lag på LG:s och Samsungs spel-TV

Thomas testar igenom input lag via tre olika verktyg. Latens kan verka vara ett enkelt mätvärde – vilket det så klart inte är.

18

Teknikstund: Utrustningen för TV-tester

Thomas går igenom utrustningen som används vid TV-tester, hur och varför de används samt de utmaningar som dyker upp.