Specifikationer i toppklassen och konkurrenskraftig prissättning har gjort Oneplus telefon One eftertraktad bland telefonentusiaster, men att den endast kan köpas med en inbjudan gör att den än idag är svår att lägga vantarna på. Det finns ännu inga planer att skrota det omdiskuterade systemet, men om lite mindre än en vecka kommer Oneplus erbjuda alternativ köpväg.

Den 27 oktober klockan 16:00 (15:00 GMT) blir det möjligt att beställa telefonen One på Oneplus webbsida. Kampanjen kommer däremot endast pågå under en timme, det vill säga löpa ut klockan 18:00, och en tidigare beställning innebär en snabbare leverans av telefonen eller plats längre fram i kön.

Trots att möjligheten kommer finnas för att beställa telefonen förblir systemet för inbjudningar relevant även här. Den som inte är etta på bollen och hamnar långt bak i kön kommer kunna jaga rätt på en inbjudan, för att sedan använda den för att komma före alla andra.

Oneplus webbsida har vid flera tidigare tillfällen överbelastats av trafik i samband med diverse händelser, något som kan försvåra en eventuell beställning. För den som planerar att ta tillfället i akt går det därför att redan nu förbereda en varukorg för att sedan lägga en beställning när det är dags.