Krympta chassin är i ropet och under Computex 2015 visade Silverstone upp sin senaste skapelse i Raven-serien. Likt RV05 handlar det om goda möjligheter för montering av komponenter, trots ett kompakt yttermått. Paradnumret är att lådan trots dess storlek gör plats för moderkort i ATX-storlek.

Nu presenterar Silverstone officiellt Raven RVX01 och aviserar att lanseringen ska äga rum i november. Det slimmade formatet möjliggörs till viss del av att platsen för moderkort vridits 90 grader, vilket sparar några centimeter på höjden. Det gör även att tanken bakom luftflödet är omtänkt, där tre bottenmonterade 120 mm-fläktar ur bolagets Air Penetrator-serie blåser rakt uppåt.

Vidare på kylningsfronten finns plats för en 120 mm i fronten och toppen. För andra komponenter finns även plats för prestandakomponenter, där restriktionerna som anges är 162 mm för CPU-kylare, 349 mm för grafikkort och nätaggregat på hela 225 mm. Andra finesser är plats för vattenkylning och plats för upp till fyra 2,5- eller 3,5-tumsenheter.

Samtidigt framgår att Silverstone nått den önskade prispunkten 80 dollar, vilket motsvarar strax över 800 kronor inklusive moms.

Källa: Techpowerup.