Att grafikfamiljen Pascal är i antågande kommer knappast som nyheter för SweClockers läsare. Rykten och läckor har under de senaste månaderna avlöst varandra, där kretsarna GP104 samt GP106 är hetaste kandidaterna för en mycket snar lansering.

Nu bekräftar grafikjätten att något är på gång. Precis som ryktat håller Nvidia ett evenemang för inbjudna medier, vilket går av stapeln fredagen den 6 maj amerikansk tid. Arrangemanget direktsänds via Twitch med början klockan 18:00 PST – klockan 03:00 den 7 maj svensk tid.

Tiden passar intressant nog inte ihop med reklamkampanjen Order of 10 som det grönat laget sjösatt senaste veckan. Den tillhörande webbplatsen räknar ned till fredagen den 6 maj klockan 19:00 – långt före att direktsändningen rullar igång. Det kan tyda på att en eventuell lanseringen sker tidigare under dagen.

Fredagen den 6 maj handlar dock inte bara om nya grafikkort. Även EA och DICE bjuder på direktsändning för avslöjandet av nästa titel i Battlefield-serien. Det evenemanget rullar igång klockan 22:00 svensk tid.