När Google höll evenemang i början av oktober släpptes en lång rad nya produkter, där de stora nyheterna var mobiltelefonerna Pixel och Pixel XL. Inför detta gick flera rykten om andra nyheter som i slutändan inte visades, som operativsystemet Andromeda och en serie smarta klockor av Google.

Nu skriver den kända Twitter-profilen Evan Blass att Googles första smarta klockor släpps under första kvartalet 2017. Det ska handla om två modeller vilka inte helt oväntat bestyckas med operativsystemet Android Wear 2.0, som i dagsläget finns tillgänglig i testversion för utvecklare.

Enligt tidigare uppgifter ska det handla om två modeller, vilka Evan Blass även valt att illustrera sitt inlägg med. Den större går under kodnamn "Angelfish" och får stöd för 4G/LTE, GPS och pulsmätare. Den mindre ska kallas "Swordfish" och blir mindre funktionsrik, får en mindre skärm, och blir därmed även billigare.

Nämnvärt är att klockorna inte tros bli Nexus-enheter, utan likt bolagets senaste telefoner ska kallas Pixel. Det skulle innebära att Google fortsätter att lyfta fram det egna varumärket och inte tar hjälp av en officiell partnertillverkare.