Det har tidigare rapporterats att den japanska tillverkaren Toshiba planerar att sälja en del av sin minnestillverkningsverksamhet. Enligt uppgifter handlar det om mindre än en femtedel av verksamheten, som säljs på grund av stora nedskrivningar hos bolagets kärnreaktorsverksamhet.

Nu rapporterar nyhetsbyrån Reuters att Toshibas konkurrenter SK Hynix och Micron är två av de som är intresserade av verksamheten. Enligt källorna måste affären vara färdig innan slutet på mars, vilket innebär att det inte finns tid att ta in andra intressenter.

Toshiba är världens näst största tillverkare av NAND-flashminne och enligt branschanalytiker skulle de två konkurrenterna kunna tjäna mycket på företagets kunskap gällande tillverkning och försäljning av produkter som använder detta. Det skulle även ge de två bolagen ett välbehövligt tillskott av kretsar för tillverkning.

SK Hynix har meddelat att de lagt ett icke bindande bud, men exakt vad det handlar om för summor är ännu inte känt. Enligt tidigare uppgifter måste Toshiba få in 1,7 miljarder dollar, motsvarande cirka 15 miljarder kronor, för att slippa en ekonomisk kris.