Nvidias nuvarande arkitektur Pascal har blivit en riktig långkörare, där ingen ersättare har lanserats trots att Geforce GTX 1080 släpptes i maj 2016. På sistone har det däremot florerat rykten och prototypbilder på den pinfärska arkitekturen Turing, vilken väntas ersätta Pascal senare under året.

Huruvida det skulle röra sig om en 1100-serie eller 2000-serie har dock varit oklart, men nu bringar en representant för Lenovo lite klarhet i frågan. Det är Youtube-profilen Brainbean som under E3 kikade närmare på färdigbyggda speldatorer i serien Legion Cube från Lenovo.

En representant för bolaget avslöjade då att datorerna kommer gå köpa med 1100-seriens grafikkort från Nvidia, upp till Gefoce GTX 1180. Nvidias nästa generations grafikkort väntas baseras på arkitekturen Turing, vilken ska utrustas med senaste snittets GDDR6-minne och 384 bitars minnesbuss för vissa modeller.

I övrigt är detaljerna knapphändiga kring Turing, där varken klockfrekvenser, antal CUDA-kärnor eller arkitektoniska detaljer hittat ut i någon större utsträckning. Tillverkningstekniskt sägs TSMC:s 12-nanometersteknik stå på menyn, vilket är en förfinad variant av tidigare 16 nanometer som används i dagens Pascal.

Något exakt datum nämns inte i klippet, men representanten menar på att datorerna kommer säljas med grafikkort ur 1100-serien någon gång under hösten, vilket även överensstämmer väl med tidigare rykten.

Källa: Wccftech