Nyligen presenterade Nvidia tre konsumentinriktade grafikkort baserade på den nya arkitekturen Turing, som når återförsäljare den 20 september. Bolagets referensmodeller går under namnet "Founders Edition" och nytt för Geforce RTX 2000-serien är att dessa kommer överklockade från fabrik och ackompanjeras av en uppgraderad kylare med två fläktar.

För den som önskar mer kraftfull kylning meddelade EK Water Blocks under veckan att vattenblock för nytillskotten är på ingång. Nu följer även fyra modeller från tyska Alphacool, som kan förköpas genom företagets webbutik.

Vattenblocken ingår i serien Eisblock GPX och två av dem passar både Geforce RTX 2080 Ti och varianten utan "Ti"-suffix. Resterande är till utseendet snarlika, men har istället utformats för Geforce RTX 2070. Samtliga levereras med en täckplåt för grafikkortets baksida samt en kontaktyta i nickelpläterad koppar.

Produkterna kommer därtill i två utföranden, där de billigare utrustas med heltäckande topp i svart acetal medan alternativen har fönster av transparent plexiplast. Sistnämnda bjuder på integrerad RGB-belysning, som kan styras genom mjukvara från moderkortstillverkare såsom Asus, Gigabyte och MSI.

De fyra vattenblocken är kompatibla med Nvidias referenskort och levereras från och med den 20 september. Prismässigt landar vattenblocken med acetal-topp på 115 euro och 150 euro gäller för övriga varianter, vilket motsvarar omkring 1 200 respektive 1 600 kronor.