Att bygga sin egen dator kan vara en smärre utmaning, men att montera tiotusentals skräddarsydda maskiner per år ställer helt andra krav på upplägget. I norska Sandefjord producerar Komplett specialbeställda datorer i gigantisk skala och detta till kunder i hela Norden.

montering generell pc-prod.jpg

För att allting ska fungera behövs mycket mer än bara några flinka datorbyggare. Bakom kulisserna huserar bland annat ett fullfjädrat testlabb och ett välsmort robotlager, som sorterar och transporterar över 400 000 komponenter per år enbart till PC-produktionen.

SweClockers kan givetvis inte låta bli att göra ett nytt besök och denna gång är det Kompletts experter som själva får berätta hur processerna fungerar och förklara för tittarna vad som får Nordens största datorfabrik att ticka. Följ med på en guidad rundtur och passa på att ställa dina frågor och funderingar direkt till @Komplett i forumet.

Sponsras av Komplett

Screenshot_20200904-112819~2.png

Denna artikel produceras i samarbete med Komplett. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.

Läs mer om Komplett-PC