Under mobilmässan Mobile World Congress visar företag upp telefoner och telefontekniker av olika slag. Google är på plats och visar i samband med mässan upp nymodigheter som kan avnjutas av Android-användare.

Totalt är det fyra förbättringar som implementerats i mjukvaran, men tillgängligheten varierar beroende på enhet. En av de mer användbara uppgraderingarna sker i Google Chrome, vilket lagts till för att förbättra läsupplevelsen. Zoom-funktionen låter användare endast förstora text på webbsidan som besöks, till skillnad från att förstora hela bilden när du använd fingrarna för att zooma. Funktionen släpps brett inom kort, men är tillgänglig via betaversionen av Chrome på Android precis nu.

Google Meet har också fått lite kärlek och erbjuder nu bättre ljud för mötesdeltagare via telefonen tack vare brusreducering. Funktionen har varit tillgänglig via vissa Android-modeller, men nu har brett stöd för funktionen implementerats så att fler kan dra nytta av högkvalitativt mötesljud.

Andra nymodigheter som lagt till är bättre hantering av PDF-filer via Google Drive och användare kan nu göra anteckningar direkt i PDF-filerna. För användare som vill maximera möjligheten att uttrycka sig med känsloikoner har tangentbordet Gboard expanderat tillgången till olika emojis som går att kombinera med verktyget Emoji Kitchen. Bland annat ska det vara möjligt att sätta leende på bollar av olika slag.

Ovan nämnda funktioner har mer eller mindre blivit tillgängligt brett för Android-användare, men tillgång kan som sagt skilja sig en aning. Andra tillskott som är på ingång är bland annat Fast Pair till Chromebooks, vilket möjliggör snabb koppling av tillbehör, förbättrad hemskärmswidgets för Google Keep och nya animationer för Google Wallet.