Att Youtube ogillar annonsblockerare är inget nytt. Tidigare har bland annat ansträngningar gjorts för att motverka webbläsartillägg och stoppa appar som erbjuder reklamfritt Youtube. Nu kommer rapporter om att Youtube hittat nya kreativa sätt att förstöra upplevelsen för den som inte vill se reklam.

En Reddit-användare publicerade ett klipp som visar hur Youtube automatiskt snabbspolar videon till slutet när annonsblockeraren är aktiverad, och fick bekräftat från andra användare att de upplevt samma sak. Andra användare skrev att ljudet stängdes av när de försökte titta på ett klipp. Gemensamt för de båda problemen verkar vara att de försvinner när annonsblockeraren avaktiveras.

Enligt rapporterna är Adblock och Adblock Plus drabbade medan Ublock Origin fungerar precis som tidigare. Det föranleder frågan om det verkligen är Youtube som medvetet saboterar uppspelningen eller om det i själva verket rör sig om en Adblock-bugg?

Tidigare i år spred sig nyheten om att Youtube saboterade upplevelsen för användare med annonsblockering aktiverad genom att slöa ner videospelaren, något som i slutändan just visade sig bero på en bugg i Adblock.