Permalänk
Medlem

Kylningsproblem

Jag köpte en Arctic Cooling Freezer Pro Rev.2, jag blev väldigt irriterad över att hemligheten med Arctic är att den är anpassad för Intel, så installationen var ett problem, den värsta av allt.

Beskrivningen för monteringen till en AMD bräda var fattig, nästan alla installationsguider på Internet handlar bara om Intel. Det ända sättet jag är nöjd med den är ljudnivån, men problemet är. Jag är uppe på 55-60 grader idle efter att ha haft datorn på i 20 minuter, jag vågar knappt sätta igång Photoshop.

Fläkten är riktad mot nättagregatet, hade inget annat val, annars skulle jag få rikta den ner, mitt modekort hade bara dem 2 riktningarna till den.

Så vad tror ni är problemet med att temperaturen går upp så högt?

Permalänk

Antar att du pratar om processor kylare. Detta är väldigt känsligt med täthet osv på kylaren. I och med att du fått mecka till det så är det kanske inte tätt nog. En annan stor fråga är också om fläkten verkligen får så mycket luft i den vinkeln den sitter.

Permalänk

Du har för mycket eller för lite kylpasta.

Visa signatur

i7 2600K@4,6ghz - ASUS GTX 670 DC2 - MSI P67A-GD55 - Corsair Vengeance 8GB - Samsung 830-Series 256 GB
Corsair H80 - Xonar Essence STX - XFX XXX 750W - Fractal Design XL - DELL U2412m

Var snäll mot nördar. Det är stor risk att du får en som chef en dag.

Permalänk
Medlem

för mig att det är pre applicerad kylpasta som sitter på.

Edit jag är dum i huvudet har sådan kylare som ligger på chassiet och väntar på att jag ska orka installera den, svar ja det är pre applicerad Artic Mx2 på kylaren så borde inte vara för mycket pasta (om han nu inte tog bort den pre applicerade och gegga dit egen)

Visa signatur

Cpu: AMD Ryzen 5 2600 Mk: ASUS PRIME B450M-A Gpu: MSI Radeon RX 580 ARMOR 8G Ram: G.Skill Trident Z RGB Series 16GB 3200MHzChassi: NZXT H7 Elite Nätagg: FD Power Supply Integra M 650WHd: Kingston SSDNOW A1000 240GB M.2, Samsung 850 EVO SSD 250GB, Samsung SSD 860 PRO SSD 512GB x 2 Skärm: Acer KG241

Permalänk
Medlem

Det är pre applicerad, men jag tog inte bort pastan från gamla kylaren som hade klibbat sig på processorn. Ska applicera ny pasta, är aceton ett bra val att ta bort pasta på?

Permalänk
Medlem

Du måste ju självklart ta bort den gamla kylpastan först. Och ja, aceton funkar utmärkt. Men börja med att få bort så mycket som möjligt med bara papper, sen acetonet för det sista.

Permalänk
Medlem

Givetvis måste du ta bort den gamla pastan innan du installerar en ny kylare. Nu när du maffat ihop kylaren och den gamla pastan så är det enda rätta att rengöra både processorn och kylflänsen ordentligt med aceton, sen klämmer du på lite lite lite kylpasta på processorn och smaskar på kylflänsen igen.

Visa signatur

“Always be wary of any helpful item that weighs less than its operating manual.”
― Terry Pratchett, Jingo

Permalänk
Medlem

Jag rengjorde både kylarns pre applicerade kylpasta och det som hade klibbat fast sig på processorn. La till en klutt på processorn och montera tillbaka den. Nu så idlar jag på 41-43, load på 53-55.. Ser det bra ut? Jag har ingen chassifläkt heller.

Permalänk
Medlem

Under 60'C är ok

Permalänk
Medlem

Om jag inte mistar mig så har den processorkylaren pull fläkt, hade en sådan själv och låg på 56C load och byte förra veckan till en CM 212+ och load är nu på 40C.