Permalänk
Inaktiv

Fråga om Asus Crosshair IV Formula

Jag har nyligen köpt processorkylaren Noctua NH-U9B SE 2 till min Phenom II X6. Kylaren är ganska stor, och jag läste någon kommentar om att kylaren är så stor att den blockerar ett RAM slot på Asus Crosshair IV Formula.

Jag vet att moderkortet stödjer dual channel RAM, och det finns 2 röda och 2 svarta slots (totalt 4 alltså). Om det är sant att kylaren tar en RAM slot så tänkte jag att jag kunde flytta mina 2 RAM moduler ett steg åt höger vardera för att lösa problemet.

Grejen är att moderkortets RAM slots är som sagt 2 röda respektive 2 svarta, och just nu sitter mina RAM moduler i varsitt röda slot. Jag undrar om jag ändrar så att mina RAM sitter i varsitt svarta slott istället, om det fortfarande blir lika bra och om det fortfarande blir dual channel, eller om det blir bäst om de faktiskt sitter i de röda slottarna?

Jag byter hellre processorkylare än att fiddla med mina RAM för att göra det sämre.

Vad säger ni?

Permalänk
Hedersmedlem

Det funkar lika bra om de sitter i de två svarta eller de två röda, gör ingen skillnad.

Visa signatur

CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.

Permalänk
Medlem

Jag har haft noctua NH-D14, cm 212, vattenkylning samt nu scythe mugen 2 rev b. Alla ramslots har fungerat så länge man flyttar upp fläkten några millimeter samt inte har några höga minneskylare. Hoppas det var till någon hjälp iaf.

Mvh Doof

Permalänk
Inaktiv

Tack för svaren!

Jag fick rätt på det, jag behövde inte flytta RAMen på något sätt