Från AHCI till RAID utan ominstallation för mina lagringsdiskar?

Permalänk
Medlem

Från AHCI till RAID utan ominstallation för mina lagringsdiskar?

Jag verkar ha tagit mig vatten över huvudet när jag nu skaffat fler lagringsdiskar och raida dom i RAID10 med min nuvarande, det är väl enkelt!? Håller på en hel del med stora fier med bildbehandling och filmredigering. Tänker använda min existerande Samsung F4 2tb tillsammans med tre nya. Jag ändrar ju inget på OS disken som är en SSD på 120 Gb och lagringsdisken har jag säkerhetskopierat. Det är ju bara lagringsdiskarna som behöver vara i raid. När jag ändrar till RAID i bios på mitt MSI P67A-GD55 och initierar mina nya diskar i raid får jag BSOD vid uppsart. Jag hade fruktat detta så c-enheten är backupad via acronis image, men det går förstås inte att återställa windows m.m. i den nya miljön förstår jag nu. Så nu är jag åter i min gamla oraidade miljö. Min fråga är finns det något sätt att åstadkomma det jag vill utan att behöva installera om hela datorn vilket tar en evighet med installationer och uppdateringar. Finns det något hack i registereditorn? Eller är jag kokt och stekt om jag inte ominstallerar, då kanske mjukvaruraid blir mitt alternativ?

System:
Win 7 professional 64 bitars
Ram 16 Gb
Processor Intel i7-2600K
Corsair SSD 120 Gb som OS
Samsung F4 2tb för lagring
Moderkort Msi P67A-GD55
Grafikkort Gigabyte GTX460

Permalänk
Medlem

Orkar inte leta efter en svensk guide eller skriva om så här kommer copy/paste på en engelsk guide som jag själv följde när jag gjorde samma sak.

Citat:

First do this in Windows:

Exit all Windows-based programs.
Click Start, type regedit in the Start Search box, and then press ENTER.
If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.
Locate and then click one of the following registry subkeys: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV
In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.
In the Value data box, type 0, and then click OK.
On the File menu, click Exit to close Registry Editor.

-------------

Reboot to bios and set up the RAID. Save. Reboot to Windows.

Visa signatur

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Permalänk
Medlem
Skrivet av TiasE:

Orkar inte leta efter en svensk guide eller skriva om så här kommer copy/paste på en engelsk guide som jag själv följde när jag gjorde samma sak.

Superduper mkt tack, det ser ut att funka!!