Olika mediaspelare, fördelar o nackdelar?

Permalänk
Medlem

Olika mediaspelare, fördelar o nackdelar?

Hejsan alla experter!

Jag har precis flyttat till en ny lägenhet och känner att det är dags att underlätta lite för mig själv. Jag behöver eran hjälp som sitter på olika lösningar för att komma fram till den lösning som passar mig bäst.

Vad jag har just nu:

Vardagsrum:
Samsung "ljudanläggning", med 2 hdmi in, 1 hdmi ut. Varav båda ingångarna är ockuperade av digitalbox o ps3.

Sovrum:
TV på ingång.

Idag... startar jag datorn som står i sovrummet, startar ps3media server+ps3 --> film på TVn i vardagsrummet via nätverket. Detta börjar bli drygt eftersom jag inte använder datorn så mycket. Drygt att behöva starta den varje gång jag ska kunna se film. Funderar även på att slänga ut min stationära dator (tar onödigt med plats samt är inte direkt den snyggaste). Så detta behöver ersättas med något.

Vad jag vill:
Kunna se allting på båda tv apparater med så lite klydd som möjligt.

Vad jag funderar över:
Eftersom jag tyvärr är begränsad till 2 input HDMI prylar i vardagsrummet och de platserna går till PS3/Digitalbox så ser mina möjligheter inte så ljusa ut

Jag har hört lite olika saker, men enligt en kollega så kan han streama filmer hemifrån till sin iPad via AppleTV vart han än är. Han brukar använda det när han sover på hotell. Han kan även se tv? om jag förstod det rätt, allt som är hemma, streamas via AppleTVn till hans iPad. Stämmer detta eller jag har missförstått? Tyvärr har han rest bort och det är svårt att få tag på honom för att undersöka det mer.

Jag läste även på ett annat forum att man kunde ha två/fler AppleTV i huset, en vid varje TV och sen då beroende på vart man är, eller mitt i en film. Bara byta TVapparater genom att ändra "target" på sin iPad och detta ska då fungera klanderfritt. Vad jag då funderar på är om det hade varit möjligt att streama tv till sin iPad och sedan slå upp det på tv2 via AppleTV. Kanske lite för mkt futuristic men u never know =D

Jag har ingen som helst personlig koll på Apples möjligheter (bara det jag läst på Internet) så på det ämnet är jag lite rostig :P. Jag har även kollat på en Boxee lösning. De har ju även en app så man kan streama innehåll ifrån platta/TV till iPad/TV etc. Samma som AppleTV dvs fast med andra fler finesser om jag förstod det korrekt. Man kan ju även ha en ftp klient i Boxee? för direktåtkomst till material --> slippa dator över huvudtaget.

Det är mycket trolleritrix i min text men poängen är att jag inte vill ha någon stationär dator som "hostar" mitt arkiv. Vill koppla in hårddisk/ar direkt så de alltid är online via något slags media center.

Som det ser ut nu, så får jag nog tyvärr ta och flytta in PS3 i sovrummet ;/ och sätta ut en Boxee i vardagsrummet. Vid filmtittande så når jag arkivet via ps3-->boxee --> extern hdd(ifrån sovrummet). Antar att Boxee är "bäst" och har mest features som tillfredställer mig. Men kan ha fel..

Hoppas att min poäng iaf har kommit fram lite. Så min önskan nu är att ni som använder någon form av Apples/Boxee produkter för att streama film/tv etc hjälper mig tillrätta!

Med vänliga hälsningar
André

Visa signatur

Himmabygge - AMD Phenom II 720 BE 2.8Ghz | ATI HD 4770 512Mb | 4096Mb 800Mhz DDR2

Permalänk
Medlem

Antalet hdmi-ingångar löses enkelt med en hdmi-splitter, finns med 2, 3, 4, 5 ingångar och 1 utgång.
Jag kör med den här: http://www.sweburn.com/product.php?productid=581&cat=103&page..., fungerar utmärkt.

Visa signatur

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, Samsung 870 EVO 500GB, Toshiba N300 2x10TB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& 16 enkortsdatorer med div användningsområden). Har ett "par" andra stationära datorer åxå. LG OLED 65CX. Shield 2019 Pro.