"Semiportabel" stationär dator på mitt köksbord, hjälp mig :)

Permalänk

"Semiportabel" stationär dator på mitt köksbord, hjälp mig :)

Hej alla sweclockare!

Jag bor för tillfället i en liten lägenhet, en 2:a, där jag i dagsläget sitter och spelar på en laptop i köket (MacBook Pro 2012). Vi kommer framöver flytta till en större lägenhet där jag förmodligen kan ha en stationär dator men jag orkar inte vänta tills dess. Var länge inne på att köpa en ny bättre gaminglaptop men av olika orsaker, t.ex. vad du får för pengarna, problemet med att den inte går att uppgradera på samma sätt osv osv så har jag valt att fundera på en alternativ lösning som innefattar en stationär dator.

Hur skulle man kunna bygga en stationär dator som är ganska liten så att man kan ha den på golvet i köket (i ett hörn etc) och sedan ansluta en skärm + tangentbord + mus som man helt enkelt kan ställa ner på golvet när man inte spelar/använder datorn? En slags semiportabel stationär dator alltså Ju snyggare och kompaktare man kan göra det när den är undanstoppad ju bättre.

Som chassi har jag blivit tipsad om en fractal design node. Mindre än så kanske inte är möjligt? Vi ska tänka på att ett riktigt grafikkort ska kunna få plats, även om jag inser man behöver ett lite mindre kort.

Den största utmaningen blir skärmen. En ihopfällbar skärm kanske inte finns men en inte alltför stor, platt (LED), och lätt skärm kanske skulle fungera. Man ska helt enkelt enkelt kunna lyfta ner skärmen och ställa läggs väggen i köket när datorn inte används.

Vad tror ni? Hur lösa på bästa sätt?

Permalänk
Permalänk
Skrivet av AgentDinozzo:

Oj glömde bort det, ursäkta mig. Tänker mig kring 10 000 kr för dator + skärm? SSD är att föredra i datorn men den behöver inte vara jättestor. Det intressantaste är egentligen valet av chassi och skärm. Komponenter kan jag alltid välja ut i efterhand.

Permalänk
Permalänk

ser bra ut , men du kanske vill ha en vanlig hårddisk med ? här är en bra http://www.inet.se/produkt/4304004/1tb-seagate-barracuda-7200...