Permalänk
Medlem

Dags för ny telefon!

Tjena!

Det börjar dra ihop sig till att skaffa ny telefon igen. Det har ju kommit ut en del nya fina flaggskepp här på höstkanten och nån av dem måste ju duga.
Har kikat runt en del på Xperia Z1, LG G2 och Nexus 5. Läst olika recensioner om alla osv. Det många pratade om innan de lanserades var ju kamerorna.
Särskilt i Z1 och G2. Problemet verkar ju vara att ingen av lurarna lever upp till förväntningarna på kamerafronten. En del påstår rent utsagt att de suger.

Jag köpte ju en HTC One just för kameran och ljudupptagningen när man filmar. Den har ju dock visats sig vara en besvikelse. Särskilt i dåligt ljus där den sas kunna utmärka sig som en av de bättre på marknaden. Jag hade ju en Lumia 920 innan och den tyckte jag var kanon. Både i mörker och i dagsljus.

Frågan är ju då om någon av de telefonerna jag har sikte på duger? Med tanke på kvalitén på kort i dåligt ljus. Eller ska man vänta på Lumia 929/1520?
Nokia verkar ju kunna det där med att ordna en bra kamera i sina telefoner. Även ljudupptagningen är ju kanon på dem.

Recensioner säger ju inte allt så det är väl därför jag är här o frågar. Vad har ni för åsikter om nämnda telefoner och deras kameror?

Permalänk
Medlem

Du jämför ju med de bästa kameramobilerna som finns, det är ingen lätt match för One eller någon annan Androidmobil.
Om kameran är så viktig för dig tror jag att du får hålla dig till Lumiaserien. Jag vet inte om S4 Zoom vore av intresse annars?

Visa signatur

11600K@5.1 GHz + 32GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200@3400 MHz + MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio +
WDC Blue SN550 1TB + Black OEM SN730 500GB + Kingston A1000 480GB + A2000 500GB + NV2 1TB + 2TB R10 + RGB most of THE THINGS! + Corsair 4000D Airflow + 2*ZyXEL NSA326 2*3TB @ R1 + Netgear RN2100 4*3TB @ R10 + RN204 4*4TB @ R5 + Synology DS216j 2*4TB @ SHR R1 + DS418 4*8TB @ SHR R6
| tmp: R5 3600@4.2 GHz + 32GB 2666@3066MHz + 2070 8GB + 1 TB NV2 & 512GB SN730

Permalänk
Medlem

polaren köpte nyss nya Z1:an (vad den nu kan heta). Han är väldigt nöjd med batteritiden. Vattentåligheten är heller inte helt fel. SÅg på pappret ut som att kameran skulle kunna vara mustig.

Frugan har en S4:a, inte helt nöjd. Slår av sig på något udda sätt.

Visa signatur

:||: ASUS ROG Strix GL502VM :||: Mus: G902 :||: Spelar: X-Box One: MH Worlds, AC: Origins :||: Länk till verkligheten: iPhone 7+, Honor 8 Lite & iPad (gen4) :||:

Permalänk
Medlem

Har en lg g2 som jag är väldigt nöjd med förutom kamran är inte så bra som den ska vara,pratade med lg support och fick beskedet att det kommer en uppdattering i början nov/ december som skulle lösa det problemet och blir det så så är jag mer än nöjd.

Permalänk
Medlem

Finns bara en mobil med faktiskt vettig kamera och det är 1020, tyvärr är nokia så korkade att dom lägger in en betydligt sämre kamera i deras flaggskepp ;/
http://www.gsmarena.com/six_way_camera_shootout-review-998.ph...

Hade dom bara lagt in samma kamera i 1520 hade jag köpt en sådan direkt, men ack nej, varför göra en komplett mobil, något tillverkarna inte kan göra

Är du ute efter en vettig kamera så kan du hoppa över Nexus 5(dålig rakt igenom) och LG g2 direkt (tror knappast firmware uppdateringen kommer göra det till en av dom bättre kamerorna bara sådär, bättre sure men i toppen mja, återstår ju dock att se)

Note3 verkar ligga rätt ok på kamerabiten, men lumia ligger ändå före fast dom nedgraderat kameran ifrån 1020.
Z1 är rätt stabil kamera men hoppas på en firmware uppdatering för att lösa vissa dumma saker, så kanske den kan komma nära lumia.

Permalänk
Medlem

Kanske dags att köpa en kamera istället om man är så petig med sina bilder. Det blir lite sisådär på telefoner.

Permalänk
Medlem

Känns som du borde hålla dig till Nokias mobiler. Har en LG G2 och är besviken på kameran.

Tycker du ska vänta lite och se hur kameran i Lumia 1520 presterar. Testade den lite på en utställning, och det verkar väldigt lovande. Blev lite sugen själv

Visa signatur

Kan starkt rekommendera Honeygain. Dela din internetuppkoppling och få betalt. Används inte för något konstigt utan saker som SEO, Ad verification och App testing.
Använd gärna min länk så får du $5 att starta med :)
https://r.honeygain.me/PONTU9D128

Permalänk

haft en xperia z1 i några veckor nu och hade tidigare galaxy s3.

+vattentät
(+)lätt att ladda i dockningstation

-batteritiden är inte bra.
-energisparfunktionerna är kassa. wifi och mobildata stängs av i tid och otid.
-repas otroligt lätt, skärmskydd är ett måste.
-med skärmskydd (invisible shield) passar inte luren i laddningsdockan så den lär pressas i..
-sämre ljud
-otymplig, känns omodern i handen jämfört med s4 som har mindre yttermått.
-kameran är dålig i autoläget.

slutsats: en besvikelse. telefonen känns heller inte lyxigare för att den har glasbaksida och aluminiumram, bara bräckligare.

nu ska jag byta till en s4 så man slipper en äcklig,sträv plastlapp över displayen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ozo64:

Kanske dags att köpa en kamera istället om man är så petig med sina bilder. Det blir lite sisådär på telefoner.

Nokia N8 har riktigt bra bilder + fångar upp rörliga saker väldigt bra (i detta fallet hundar som rör sig)
Provat några, bland annat S4an som mor köpte, men var inte alls lika bra.

Lumia 1020 gillar jag extremt, men hårdvaran är alldeles för outdated.

Åker man på något seriöst som uställningar etc så är det klart man tar systemkameran, men släpa på en extra kamera alltid är totalt värdelöst (har "kompakt" kameror och tar aldrig med dom för extra släp)

Men ja 1020 är det som gäller om man vill ha en vettig kameramobil idag, eller 808 pureview antar jag.
Sen har ju dock nokia alltid varit ledande på kamera i mobiler, så hoppas dom kör vidare starkt på den punkten efter uppköpet.