Film "streaming" för elever på skola

Permalänk
Medlem

Film "streaming" för elever på skola

Vi driver en distanskurs där våra deltagare läser upp sin gymnasiebehörighet på distans via folkhögskolan.
Till kurserna behöver vi kunna använda någon tjänst där vi kan "dela ut" bio filmer som ska ingå i kursen och som våra deltagare ska se.

Vilka tjänster finns där ute för detta? Vilka stödjer att skolan kan köpa konton åt deltagare? Vilka alternativ är "lagliga" (visningslicensen för skolor har vi koll på)?

Har hittat någon sida men där var utbudet urkasst. Just nu hänvisar vi allting till Youtube, inte så lagligt, men inte vi som laddat upp iaf.
Poängen här är att hitta ett stabilt, funktionellt och lagligt alternativ.

Visa signatur
Permalänk

Om ni har visnings-licens för skolan, har ni då ingen eventuell webbaserad plattform som har någon media-plugin? Dock kräver ju det digital åtkomst till produkten...

Visa signatur

På tok för många datorer för att skriva här

Permalänk
Medlem

vi har ej köpt licensen, men så vitt ja vet kan man hyra köpa billigt dvds som levereras till skolan. licensen ger oss rättigheten att visa film för flera deltagare, typ bio. men vi vill ha dem digitalt och i stort utbud, typ netflix liknande då våra deltagare är på distans.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Media Server

Det här kan du enklast göra med en NAS. Tex Synology 212. Använd Synology Appen MediaServer. Filmerna kan du lagra i NASen. Skall du streama till många tittare så måste du ha filmerna i samma format som de skall visas hos användarna, eftersom processorn i just denna lilla NAS inte orkar att transkoda/omvandla filmformatet medan det sänds. Funkar också mot Androidmobiler.

Ett annant lika enkel metod är att utnyttja SynologyAppen FileStation och låta användarna ladda ner hela filmfilen först, och sedan spela upp den när dom har tid. Funkar också mot Androidmobiler.

Visa signatur

Gudrun1

Permalänk
Medlem

Spännande fråga, rent spontant skulle jag i din/er sits troligen kontakta något bolag med rättigheterna till något ni vill visa och helt enkelt fråga. Ni är ju knappast de enda som gör sånt här så någon slags plattform för det måste ju finnas?

Visa signatur

Primär: R9 3900X | ASUS X570-F Gaming | NH-D15 | 64GB@3200MHz | RTX 3080 10GB | Seasonic 850W | Fractal Define R6 |
Gamla bettan: i5 750@3.8GHz | 8GB | HD5770 | Corsair VS 550W | FD R2 |

Permalänk
Medlem

vi har faktiskt en 211+ synology server, tål att kikas på.

Visa signatur
Permalänk

hänvisa till närmaste biograf? och sen får de maila kvittot till skolan och få summan betalad av skolan?

luktar väldigt nära piratkopiering detta även om ni skulle köpa en bio licens så betvivlar jag att du får göra innehållet tillgängligt på nätet även om det handlar om en sluten grupp.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

[QUOTE="Rouge of Darkness;14294345"]hänvisa till närmaste biograf? och sen får de maila kvittot till skolan och få summan betalad av skola

luktar väldigt nära piratkopiering detta även om ni skulle köpa en bio licens så betvivlar jag att du får göra innehållet tillgängligt på nätet även om det handlar om en sluten grupp.[/QUOTE

Tyvärr är det nog svårt att få biograferna att visa dem filmer vi vill.

men vi kanske kan ersätta dem för utlägget dem gjorde för att utföra uppgiften var en bra ide, t.ex ett Netflix konto på en månad för en film, blir ju lite "Godis" för dem.:-)

och ja, håller med om att vi knappast kan streama bio filmer, men övrigt möjligen via egen server.

så frågan kvarstår gällande bio film, men tanken med att ersätta deltagarna lät smidigt, iaf för oss

Visa signatur