Vad är det för skillnad på olika Windows 10

Permalänk

Vad är det för skillnad på olika Windows 10

Vad är skillnaden mellan Tex Windows 10 HOME och Windows 10 PRO? Vad är det mest prisvärda???

Redigerat rubrik
Visa signatur

Gpu:RX 580 8 GB nitro+|CPU:I7-3770k|16gb ddr3|Seasonic focus 650|

Permalänk
Medlem

Skillnader mellan de två utgåvorna: http://www.microsoft.com/sv-se/windows/windows-10-editions
De flesta tycker att Home klarar av det de behöver.

Permalänk
Inaktiv

Den största skillnaden är möjligheten att ansluta till en domän, vilket förenklat är större nätverk med gemensamma konton som skolor, arbetsplatser och vissa lite mer extrema hemanvändare har. Även remote desktop möjligheter saknas, alltså möjlighet att på distans kunna logga in med en användare och arbeta på datorn samtidigt som någon annan arbetar på denna. -Det är alltid lika uppskattat att dra igång ett krävande spel på någon annans dator samtidigt som denna jobbar/spelar på datorn.

Så är man en vanlig hemmanvändare så klarar man sig fint med homeversionen. Om man däremot vill bygga upp ett större windowsnätverk hemma, så är man "tvungen" att skaffa pro-versionen för att ens kunna koppla in sin dator till domänen. Nu har det innan windows 10 varit superenkelt att kringgå spärren, men det är en helt annan sak.

Det finns lite mer att läsa på här:
http://gadgets.ndtv.com/laptops/features/windows-10-home-vs-w...

Mitt råd till de flesta är alltså skaffa homeversionen då den räcker för era behov, vill man för skojs skull pröva på lite roliga saker så finns windows server 2012/2016? att ladda hem som trial i 180 dagar. Med denna kan ni ha mycket roligare än bara pro av "deskop windows".

Microsofts val av home och pro tycker jag annars är rätt bra gjort, majoriteten av alla home användare klarar sig med home. Och i princip inget större företag kan använda home till annat mer än labb.

*edit*
Om man är en IT snubbe och har en laptop och vill använda den på jobbet så bör man välja Pro-versionen av windows, man bör dock även läsa igenom ens IT-avtal där det ofta står att man just inte får göra det nämnda, så man bör prata med de på IT före och få tillstånd. (vanliga användare har dock ej ad-behörighet för att lägga till nya maskiner, men jobbar man inom IT så har ofta en stor del av användarna rätt höga behörigheter då vi labbar så mycket)