Tekniska livskvalite prylar man inte tänker på?

Permalänk
Medlem

Jag tänker då verkligen inte köpa någon riskokare. Riset från en thai-restaurang är lite bättre än vad jag gör hemma i en kastrull. Men ris är ris, inget upphetsande.

Permalänk
Medlem

@TotalF: Fråga, vilken musiktjänst använder du? samt i vilken utsträckning kan du styra ljudet? (pausa/starta, byta låt? välja låt?

Permalänk
Medlem

@Jonny Myran: Måste veta, vilken har du köpt? vilken kan du rekommendera?

Permalänk
Medlem

@DaveMcGroin: Din jävul, nu beställde jag en riskokare bara för det!!

Visa signatur

Speldjävulen angrep mitt kranium...

Permalänk
Medlem

En pinnsvets är sjukt bra att ha. Sedan jag köpte en har hela livet blivit enklare. Det var bara skit att svetsa ihop hästskor med den gamla migsvetsen jag fick billigt av en polare.

Visa signatur

Speldjävulen angrep mitt kranium...

Permalänk
Medlem

En äggklocka som man lägger i kastrullen.
Perfekt kokade ägg varje gång.

Visa signatur

Klient: AMD 7 5800X | ASUS X570-F | 32GB 3200MHz | Corsair RM850 | Gigabyte 3070 | Phanteks P500A | Samsung 980 PRO
HTPC: Intel I7 4770T | 16 GB 1600 | FC8 EVO | Gigabyte GA-H87N-WIFI | Samsung 840 250GB
Server: Intel XEON E5620 x 2| ASUS Z8PE-D18 | 96GB 1333MHz | Corsair AX 1200W | HAF 932 | WD Black 2TB
Nätverk: Telia F@st| Unifi AC Lite/Pro/LR/Nano/Mesh/U6-LR/U6+/U6-Lite | Nighthawk M1 | pfSense | TP-Link TL-WPA8630KIT | Ubiquiti NanoStation M5 | UniFi Switch 8-150W

Permalänk
Medlem

Var har du köpt och vad kostar denna skönheten
Jag är inne på tanken, att ersätta min nuvarande nespresso burk. Blir billigare i längden inte minst.

Visa signatur

Bosna u <3

I7-6700K :-: 16gb DDR4 :-: ASUS 1080TI :-: MSI Gaming Carbon :-: NH-U14S :-: FD R5 :-: Seasonic X 760W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olegh:

Båtandshörlurar. Skillnaden mellan sladdlöst och med sladd är typ som den mellan att cykla istället för att gå. Båda funkar, men cykla är såååå mycket bättre på i princip alla sätt.

Förutom ljudkvalité och det faktum att man behöver ladda skiten varje dag Speciellt illa är det med t.ex QC35 som ej har utbytbart batteri. Ha så kul med dem om 3 år, hehe.

Visa signatur

GPU: GTX 1080 CPU: i7 4790k Ljud: DT990 250Ω, HD600, HE4XX, PC360, Schiit 2U-Stack, Fiio E10K & Logitech Z-5500

Permalänk
Medlem

Är det ens swec det här?

Multimeter. Lödningskit. Spänningsprovare. Stetoskop med sond. Ir-termometer. Rotationsverktyg. Pincett. Tryckluft. Testpenna. sleeves. Precisionsvåg. Mer saker jag inte kommer å just nu..

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

En Flipper maskin

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ratatosk:

Äggpickare, gör att kokta ägg inte spricker.
Wakeup lampa, vem vill inte vakna av att det är ljust i rummet?

Älska ironi.

En elektrisk pastamaskin är fantastisk.

Permalänk

Bluetooth hörlurar, nu har jag mobilen och datorn kopplad till den. För någon som lätt distraheras och hålls kvar av datorn och prokastinerar bort min tid så har det hjälpt mycket. Nu kan jag göra alla mina sysslor samtidigt som jag chillar.

Stav fel
Permalänk

mouse bungee

Visa signatur

Live for fun, Loyal to none

Permalänk
Avstängd
Skrivet av DaveMcGroin:

Två moment? TVÅ MOMENT?!?! Vad sägs som att klicka på en knapp och bara vänta tills du har perfekt ris, du behöver inte hålla koll på något.

Vad sägs om att bara skita i att äta ris istället? NOLL MOMENT!

Visa signatur

NUC 10 16GB Core i5 10210U UHD Graphics 620 970 EVO 1TB

Swift 1 8GB Pentium N5000 UHD Graphics 605 SN520 512GB

55" CX OLED Addon T14 + Addon Sub Switch Series S

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Celebmir:

Robotklippare, min bästa investering.

Går hellre till frisören...

Permalänk
Legendary RiceClocker
Skrivet av Autodidact:

Vad sägs om att bara skita i att äta ris istället? NOLL MOMENT!

Då tror jag livskvalitén minskar något enormt och då har man misslyckats med meningen av tråden

Skrivet av Gunvald Larsson:

Tillbaks till Topic:
Vilken riskokare är bäst? Någon rekomendation?
Sen undrar jag även Varför man sköljer sitt ris? Visst, man gör det ju ren rutin men varför sköljer man egentligen Riset?

Utöver det som personen sa om arsenik så när du sköljer riset så blir du av med massa stärkelse. Då får du ris som klibbar på rätt sätt och får rätt konsistens. Om jag har fattat det rätt.

Angående bästa riskokare. Zorijushi ska vara riktigt bra. De finns att köpa på yumasia.co.uk. Det säljs riskokare av märket Tiger på sunai.se, och Tiger ska vara rätt bra grejer också. Men detta är ju då top of the line riskokare rätt dyra. Men de håller förmodligen hela livet och har massa balla funktioner. Jag har en rätt "kass" en som bara har en knapp, koka-ris-knappen. Såna funkar asbra de med och kostar runt 500. Kolla Prisjakt och hitta någon med bra recensioner. Har svårt att rekommendera för har bara testat den jag har och den hittade jag i ett grupprumskök och det var ingen som ville ta ansvar för den så den fick bli min Se till att det går att ta ut bunken bara det är en bra funktion!

Visa signatur

| Fractal Design Define R5 | Ryzen 3600 | MSI Tomahawk Max b450 | 4x8GB 3200MHz Corsair Vengance LPX | XFX 6950 XT | Intel 660p 1TB | Corsair RM750X 750W v2 |

Permalänk
Medlem

@DaveMcGroin: Jag köpte denna. Lagom prisnivå för en förstakokare. https://www.tretti.se/hushall/matlagning/riskokar/product/eme...

Visa signatur

Speldjävulen angrep mitt kranium...

Permalänk
Medlem
Skrivet av JHN:

@Jonny Myran: Måste veta, vilken har du köpt? vilken kan du rekommendera?

Köpte en iLife V5S. En budgetvariant som jag är grymt nöjd med. Ville inte lägga alltför mycket pengar eftersom jag inte ägt någon robotdammsugare tidigare.

Visa signatur

i7 8700k – Scythe Mugen 5 Rev.B-kylare // Galax RTX 3080 SG // 16GB G.Skill DDR4 3200 // Corsair RM750i // Phanteks Eclipse P400 TG

Permalänk
Medlem
Skrivet av Flygman:

Förutom ljudkvalité och det faktum att man behöver ladda skiten varje dag Speciellt illa är det med t.ex QC35 som ej har utbytbart batteri. Ha så kul med dem om 3 år, hehe.

Helt ärligt har jag inte funderat alls på det. Ganska B, men på ett rent personligt plan så kan jag leva med det. Fortfarande värt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaveMcGroin:

Riskokare. Riset blir så jäkla perfekt varje gång.

"Åh men det är så lätt att koka ris i en kastrull varför skulle man koka ris i en riskokare?" - Någon som inte har koll på ris

Jo för att det riset du kokar i en kastrull behöver du ha koll på.

"Vadå ha koll på du behöver ju bara koka det sen ställa ner värmen och vänta tills det är klart"

Två moment? TVÅ MOMENT?!?! Vad sägs som att klicka på en knapp och bara vänta tills du har perfekt ris, du behöver inte hålla koll på något. Du kan lira en match cs och komma tillbaka så är riset bara klart. Du kan laga vad du nu ska ha till ditt ris under tiden det är helt sjukt.

"Meh det blir ju lika gott som om man kokar i kastrull ändå"

Skojar du eller? Har aldrig käkat ris som varit godare ur kastrull än ur en riskokare. Skärp dig, väx upp. Framtiden är här och den innehåller ris.

----

Okej låt oss dra fram lite dåliga argument också.

Vilka käkar mest ris? Folk i Asien. Vilka är således risgurus nr 1? Folk i Asien. Hur kokar merparten av folk i Asien sitt ris? Riskokare.

Hitta någon från Thailan, Japan, Kina eller vad som och fråga dem hur de kokar sitt ris. Fråga dem ifall du borde skaffa en riskokare. Om du vågar. Kan ju vara säkrast att bara skaffa en innan så det inte blir pinsamt. Det är 2017, kom igen.

Så nu undrar du vad för riskokare ska du skaffa? Det beror på, du kan skaffa nån skit från prisjakt bara. Det kommer funka, det kommer förmodligen funka bra. Jag sitter på en riskokare någon lämnade i ett grupprumskök för 5+ år sedan. Teflonet är repat, den ser ut som skit men den kokar ris som om det vore dens jobb. Vilket det är.

Men du kan också drömma stort, vilket jag gör. Blicka mot framtiden. Köpa en riskokare som kommer hålla hela livet. Amerikanskt buy-it-for-life style.

Zojirushi. Holy grail of riskokare. Från Japan, folket som jag skulle vilja kalla världens rismagiker. De har gjort mer saker med ris än vad USA har gjort med majs. De super ju till och med på ris! Detta är vad som är målet med livet. Att skaffa en Zojirushi riskokare.

Men lycka till. Zojirushi säljer inte sina riskokare i Sverige. De tror inte på oss. Men man kan förstå dem, hur ska ett gäng potatisätare förstå vad de tittare på när de visar upp sin magiska rismaskin? Så de säljer bara sina termosar här. För kaffe dricker vi. Det har de listat ut. Men då går att hitta, de säljs i Europa. Det finns hopp. Men fram tills du har skaffat mod så finns det alternativ. In på prisjakt och hitta något med bra recensioner. Eller om du vågar leva lite så scouta lite i olika asiatiska livsbutiker, det händer att de har. Och inte bara har utan har balla, såna med 40 knappar och som spelar hello kitty musik när riset är klart. Eller en simpel med bara en knapp. Och det räcker, för det är oändligt mycket bättre än en kastrull. En kastrull har inga knappar. En kastrull har inte koll på något. Men när du ändå är där så kolla ifall de har Royal Umbrella Rice. Den röda påsen. Det är bra grejer.

Och som sista grej innan jag drar, skölj dit ris. Det är viktigt. En liten ramsa för att inte glömma att skölja ditt ris: Var inte en fis, skölj ditt ris.

Asså, kan man få en sticky på den här kommentaren? Bästa jag läst på länge :'D

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Desktop: i7-12700K | Asus Prime Z690-P D4 WIFI | EVGA RTX 3070 FTW3
Kingston Fury 32GB 3600MHz | ASUS ROG Strix 1000W | WD Black SN750 2TB
Fractal Design Meshify 2 Compact | Monitor: LG 27GL850

Permalänk
Skrivet av Kronvrak:

Kyl, frys
Elljus
Elspis.
Elvärme
Rinnande/rent kallt och varmt vatten.
Toalett inomhus.
Avlopp.

Älskar hur bland annat Avlopp är en teknikpryl.....

Visa signatur

AMD Ryzen 9 5900X /Radeon RX 6950XT / Gigabyte X570 AORUS ULTRA / 32gb Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz /, EVGA Supernova G2 850W PSU/ Lian-li O11 Dynamic /M.2 Samsung 950pro,WD BLACK SN750 /EKWB Watercooling 240+120mm radiator /Corsair Hydro X Series XC7 RGB / Corsair K70 RGB / Phillips 27" G-sync + 2st 27" AOC .

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Oliver91:

Tvättmaskin + torktumlare även om jag har tillgång till tvättstuga i källaren, underbart skönt och slippa passa tider

Skriver under på det här. Med tvåbarnsfamilj så är det ett absolut måste. Vi bor på första våningen i en hyresrätt med tvättstuga i källaren, men att kunna slänga på en maskin spontant eller när det behövs utan att hålla tider är verkligen guld värt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av buchno:

Paperless

Automatisering av allt är så skönt.

När man tittar på exempelbilden så är saker sparat efter vem som skickar fakturan. Gör den detta automatiskt, sätter du upp det en gång eller måste man fylla i för varje skannar dokument?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alakai:

Är det ens swec det här?

Multimeter. Lödningskit. Spänningsprovare. Stetoskop med sond. Ir-termometer. Rotationsverktyg. Pincett. Tryckluft. Testpenna. sleeves. Precisionsvåg. Mer saker jag inte kommer å just nu..

Frågan var ju om "Teknikprylar du inte visste att du behövde". Stetoskop med sond för sweclockare är väl som tandborste för svensson.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ziip59:

En pinnsvets är sjukt bra att ha. Sedan jag köpte en har hela livet blivit enklare. Det var bara skit att svetsa ihop hästskor med den gamla migsvetsen jag fick billigt av en polare.

Då måste du haft en dålig MIG/MAG eller fel tråd eller teknik, med rätt teknik är det lättare och smidigare att få bra fogar med MAG än med pinne tycker jag, (dock är det svårare att lära en riktig MAG svets än en MMA "pinnaggregat" om vi talar riktig industrisvetsning, för visso, även om alla soffriddare med garegesvets säger annat... )

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Avstängd
Skrivet av JHN:

@TotalF: Fråga, vilken musiktjänst använder du? samt i vilken utsträckning kan du styra ljudet? (pausa/starta, byta låt? välja låt?

Kör Amazon Echo här och spotify.
Kan byta, välja pausa söka osv, välja playlists, höja/sänka ljud.
Därefter kan man även be henne hitta din mobil, koppla sig till Philips hue lamporna, bluetooth högtalare. Det är väl det jag kör med den i vardagen.
Hitta mobilen på morgonen är guld värt.

Har två st Echo-Dot i varsin del av lägenheten, räcker gott för att kunna ha ett röststyrt hem.

Permalänk
Skrivet av Extremaz:

Denna tråden kommer bli en dyr historia XD

Behöver alltså en riskokare, crockpot, Philips Hue, Google Home och en bra ficklampa!

Googlade upp crockpots och de låg ju från allt mellan 500-1800:- typ? Vilken ska man ha? Vad gör man med den?

Min Crockpot funkar bra som riskokare. Något sämre än en japansk (bott där), men långt bättre än kastrull.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Intel i5 4670k @ 4,2GHz, 1,106V // Gigabyte Z87-HD3 ATX // Kingston HyperX blu 2x4GB + Fury 2x4GB 1600MHz 10-10-10-27 1,5V // CoolerMaster Hyper 212 EVO // Samsung EVO 840 250GB // NZXT Phantom // Gigabyte 290 4GB // EVGA NEX750G // Windows 10 Pro 64

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaveMcGroin:

Riskokare. Riset blir så jäkla perfekt varje gång.

"Åh men det är så lätt att koka ris i en kastrull varför skulle man koka ris i en riskokare?" - Någon som inte har koll på ris

Jo för att det riset du kokar i en kastrull behöver du ha koll på.

"Vadå ha koll på du behöver ju bara koka det sen ställa ner värmen och vänta tills det är klart"

Två moment? TVÅ MOMENT?!?! Vad sägs som att klicka på en knapp och bara vänta tills du har perfekt ris, du behöver inte hålla koll på något. Du kan lira en match cs och komma tillbaka så är riset bara klart. Du kan laga vad du nu ska ha till ditt ris under tiden det är helt sjukt.

"Meh det blir ju lika gott som om man kokar i kastrull ändå"

Skojar du eller? Har aldrig käkat ris som varit godare ur kastrull än ur en riskokare. Skärp dig, väx upp. Framtiden är här och den innehåller ris.

----

Okej låt oss dra fram lite dåliga argument också.

Vilka käkar mest ris? Folk i Asien. Vilka är således risgurus nr 1? Folk i Asien. Hur kokar merparten av folk i Asien sitt ris? Riskokare.

Hitta någon från Thailan, Japan, Kina eller vad som och fråga dem hur de kokar sitt ris. Fråga dem ifall du borde skaffa en riskokare. Om du vågar. Kan ju vara säkrast att bara skaffa en innan så det inte blir pinsamt. Det är 2017, kom igen.

Så nu undrar du vad för riskokare ska du skaffa? Det beror på, du kan skaffa nån skit från prisjakt bara. Det kommer funka, det kommer förmodligen funka bra. Jag sitter på en riskokare någon lämnade i ett grupprumskök för 5+ år sedan. Teflonet är repat, den ser ut som skit men den kokar ris som om det vore dens jobb. Vilket det är.

Men du kan också drömma stort, vilket jag gör. Blicka mot framtiden. Köpa en riskokare som kommer hålla hela livet. Amerikanskt buy-it-for-life style.

Zojirushi. Holy grail of riskokare. Från Japan, folket som jag skulle vilja kalla världens rismagiker. De har gjort mer saker med ris än vad USA har gjort med majs. De super ju till och med på ris! Detta är vad som är målet med livet. Att skaffa en Zojirushi riskokare.

Men lycka till. Zojirushi säljer inte sina riskokare i Sverige. De tror inte på oss. Men man kan förstå dem, hur ska ett gäng potatisätare förstå vad de tittare på när de visar upp sin magiska rismaskin? Så de säljer bara sina termosar här. För kaffe dricker vi. Det har de listat ut. Men då går att hitta, de säljs i Europa. Det finns hopp. Men fram tills du har skaffat mod så finns det alternativ. In på prisjakt och hitta något med bra recensioner. Eller om du vågar leva lite så scouta lite i olika asiatiska livsbutiker, det händer att de har. Och inte bara har utan har balla, såna med 40 knappar och som spelar hello kitty musik när riset är klart. Eller en simpel med bara en knapp. Och det räcker, för det är oändligt mycket bättre än en kastrull. En kastrull har inga knappar. En kastrull har inte koll på något. Men när du ändå är där så kolla ifall de har Royal Umbrella Rice. Den röda påsen. Det är bra grejer.

Och som sista grej innan jag drar, skölj dit ris. Det är viktigt. En liten ramsa för att inte glömma att skölja ditt ris: Var inte en fis, skölj ditt ris.

Boil in bag? Just saying

Permalänk
Skrivet av DaveMcGroin:

Då tror jag livskvalitén minskar något enormt och då har man misslyckats med meningen av tråden

Utöver det som personen sa om arsenik så när du sköljer riset så blir du av med massa stärkelse. Då får du ris som klibbar på rätt sätt och får rätt konsistens. Om jag har fattat det rätt.

Angående bästa riskokare. Zorijushi ska vara riktigt bra. De finns att köpa på yumasia.co.uk. Det säljs riskokare av märket Tiger på sunai.se, och Tiger ska vara rätt bra grejer också. Men detta är ju då top of the line riskokare rätt dyra. Men de håller förmodligen hela livet och har massa balla funktioner. Jag har en rätt "kass" en som bara har en knapp, koka-ris-knappen. Såna funkar asbra de med och kostar runt 500. Kolla Prisjakt och hitta någon med bra recensioner. Har svårt att rekommendera för har bara testat den jag har och den hittade jag i ett grupprumskök och det var ingen som ville ta ansvar för den så den fick bli min Se till att det går att ta ut bunken bara det är en bra funktion!

Zojirushi i all ära, jag har aldrig haft en så jag kan inte kommentera den. Däremot har jag använt flera Panasonic riskokare. Mitt tips är att skicka med en beställning till någon som åker till Asien på semester. Be dem posta hem en riskokare eller två i mellanklassen(köp då gärna på en riktig märkesbutik och inte "här-har-vi-bara-billigt-skit"). Frakten från Kina, HK, Thailand är inte så blodig och det är ändå billigare än Zojirushi. Min Panasonic har hållt i över 12 år nu. Still going strong... köper man från Thailand eller Hongkong får man ofta knappar på engelska också.. kan vara ett plus om man inte kan läsa kinesiska

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Allt började med min HPe Microserver Gen8.

Just nu har jag allt i den och lite till.

Visa signatur

Supermicro X9SRI-F | Xeon E5-2690 v2 | 128GB 1600MHz RDIMM | Dell Perc H200 (9211-8i IT) | Windows Server 2016 DataCenter med Hyper-V