Permalänk

Språkproblem

Hej allesammans! Jag har nu ett problem med språk på min dator. Förlåt om denna post är felpostad, detta är min första post.

Min dator är lite knasig. Den är på engelska. När jag ändrade detta i systemspråksinställningarna på kontrollpanelen så blir datorn "halvengelsk och halvsvensk". T ex när jag startar datorn står det "Welcome, October X 2018", men när jag sedan klickar vidare till inloggningssektionen står det på svenska, t ex i lösenordsrutan står det "lösenord". Sedan så tror nästan alla hemsidor att jag är engelsk, t ex "elevcentralen.se". Den lägger till /en på slutet. Hemsidan är också halvengelsk, vissa saker är på engelska och vissa på svenska.

Tacksam för hjälp, även om det är lite luddigt. Se bild.

https://imgur.com/a/ssqtmR0

Fixat bildlänk /screamin-daemon, moderator
Permalänk
Medlem

Installera om och välj svenska.

Permalänk
Inaktiv

Installera om och välj engelska, svenska är skitkass att ha i applikationer av hur många anledningar som helst. Förutom att engelska är stabilare så är det enklare, varenda guide man hittar på internet står det på engelska och man hela tiden med svensk version ska översätta detta till svenska.

Nå under Clock, Language and Region fanns det en massa inställningar kring där man kan välja olika format, keyboard, Current location etc. (jag har ej windows 10 just nu)
Kolla så att dessa är rätt för dig.

Angående hemsidor så finns det ingen som jag har testat som har trott att jag är engelsk talande trotts engelska språkval i applikationer.

Gå in på www.lenovo.com och jag kommer till den där svenska sidan, det går väl på ip-adressen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av näbbdjur:

Hej allesammans! Jag har nu ett problem med språk på min dator. Förlåt om denna post är felpostad, detta är min första post.

Min dator är lite knasig. Den är på engelska. När jag ändrade detta i systemspråksinställningarna på kontrollpanelen så blir datorn "halvengelsk och halvsvensk". T ex när jag startar datorn står det "Welcome, October X 2018", men när jag sedan klickar vidare till inloggningssektionen står det på svenska, t ex i lösenordsrutan står det "lösenord". Sedan så tror nästan alla hemsidor att jag är engelsk, t ex "elevcentralen.se". Den lägger till /en på slutet. Hemsidan är också halvengelsk, vissa saker är på engelska och vissa på svenska.https://i.imgur.com/VS1FA0a.png Tacksam för hjälp, även om det är lite luddigt. Se bild.

https://imgur.com/a/ssqtmR0

Det är bara en sak som Microsoft har gjort ruskigt dåligt med win 10. Du måste gå in i Kontrollpanelen -> Nationella inställningar (eller region) -> Format (English Europe eller Svenska)

Och sedan även lurka runt i (region and language settings (kör med engelska själv) ) för att ändra allt till rätt ställe, innan du går tillbaka till föregående sektion, där du väljer Copy settings och bockar i de två rutorna längst ner i fönstret.

Fattar inte vad fn Microsoft håller på med. De har lyckats skapa ett OS som är 10 ggr svårare att anvönda och mindre användarvänligt (även för sys admins) än windows xp och 7 katastrofen. (kontrollpanels möget).

Lycka till!

Visa signatur

Futureproofing explained
Temp "sensorers" riktiga utseende!
^Är även anledningen till att inte alla program visar samma temperatur på samma hårdvara.
Ryzen 7800x3D | TUF GAMING B650-PLUS | Asus 4070 || 8700k | Aorus gaming k3 | XFX core 650 Bronze | 1070ti | Fractal Design XL R2 |

Permalänk
Medlem

Vanliga Windows borde gå att lösa men många hemsidor däremot kollar IP adressen. Tycker servern då att du kommer ifrån det eller det landet så ändrar den automatiskt. Måste vara lagom kul i alla fall för diplomater. De kan ju inte surfa via VPN vi hemlandet hela tiden.

Angående ditt grundproblem så även om jag inte minns i w10 hur man ändrar det en språkinställning per användare. Men gjorde en snabbtit och denna guide värkar ok.

https://www.windowscentral.com/how-properly-change-system-def...

Kolla punkt 12-15 sedan skapa en ny användare och kolla om den har samma språkproblem. Om inte så vet vi att det är en inställning på din användare och inte generellt för din Windows installation.

Visa signatur

CPU: 5900x. Mem:64GB@3200 16-17-17-34-1T. (ImDIsk)
GPU: 1080 Ti@ca 6-7%OC. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Realtek to Z-2300 for VOIP.

Permalänk

Tack för alla bra svaren!!