Går det att koda en sån här applikation?

Permalänk
Medlem

Går det att koda en sån här applikation?

Hej alla,

Jag har en ide som jag funderat på ett tag och undrar nu i första hand om det är möjligt att koda en applikation som gör det jag vill. Det jag eftersöker är en enkel applikation som hämtar nyheter i realtid från den här sidan: https://www.globenewswire.com/ och presenterar dessa nyheter i en enkel lista som streamas i realtid. Det ska också gå att öppna varje nyhet genom att trycka på rubriken och som då öppnar antingen ett nytt fönster i själva applikationen eller ett webläsar fönster som går direkt till URLen.

Sen en annan viktig del är att jag behöver ljud notifikationer så fort en ny nyhet läggs till.

Förutsatt att det går koda detta, vem kan jag lämpligtvis vända mig till för ett sånt här jobb och vad är ett rimligt pris i så fall?

Ifall ni undrar vad jag ska använda appen till så är det för daytrading syften.
Tack på förhand och kontakta gärna mig via PM om ni inte vill svara här i tråden.

Permalänk
Avstängd

Funkar det inte med valfri RSS reader ?
http://www.globenewswire.com/Rss/List

Permalänk
Medlem

Utan att de erbjuder någon form av Webhooks eller websocket API så du kan få push notifiser så får du väl göra en workaround där du pollar efter nya nyheter i RSS flödet: http://www.globenewswire.com/Rss/List.

Men bör ju räcka med att göra en koll vart 10e sekund om inte ens många bettingbolag kan uppdatera förrän ca 15 sec efter ett event har skett vid mindre matcher.

Permalänk
Medlem

@JeanC: Vad betyder pollar? Så det går alltså inte att få ljud notifikationer från just den här sidan?

Permalänk
Avstängd

RSS-läsare gör vad du vill redan, ingen idé att bygga ny mjukvara för ett löst problem. Hade de inte haft ett RSS-feed så hade det varit mer komplicerat förstås, men nu har de det.

Permalänk
Medlem

Ok, då får jag kika på en RSS läsare då. Men förstår inte hur jag ska göra för att uppdatera t.ex varje 10 sek. Finns den inställningen i alla RSS läsare för jag hittar ingen sån inställning i min nuvarande läsare.

Och hur vet jag hur ofta jag kan göra anrop till denna sida för att kolla efter uppdateringar, antar att det finns en begränsning i hur många anrop man kan göra. Går det t.ex att kolla varje 10 sekund?

Permalänk
Avstängd

Kolla på till exempel Feedly eller Zapier för att sätta upp feeds med notifikationer. Hur pass realtid det blir vet jag inte.

Permalänk
Medlem

Hittade en läsare som hade det jag eftersökte. QuiteRSS heter den och det går ställa refresh tid till sekunder och har även ljud notiser.

Tack för era tips.

Permalänk
Medlem

Frågan är väl om de kommer att blocka din tillgång om du laddar om RSS-flödet för ofta.

Permalänk
Medlem

Har en annan fråga också, går det skapa ett RSS flöde från en sida som inte verkar ha det. Det gäller den här sidan: https://www.prnewswire.com/news-releases/ och jag testade att lägga till RSS/list efter URLen och även RSS läsaren ger inget resultat.

Googlade lite snabbt och det finns nåt som kallas RSS generator, kan det hjälpa mig?

Permalänk
Medlem

Längst ner på sidan du länkade finns en RSS-länk
https://www.prnewswire.com/rss/

Permalänk
Medlem

Om du inte hittar RSS för hemsidan du vill följa kan du alltid testa generera en själv med hjälp av den här sidan: http://fetchrss.com/

Testade snabbt att generera ett RSS flöde för programmeringstråden i sweclockers och det gick rätt smutt. Kolla pricing dock, uppdateras bara en gång om dagen för gratisanvändare.