Temperaturer i övre laget och fläktar som jobbar för dåligt?

Permalänk
Medlem

Temperaturer i övre laget och fläktar som jobbar för dåligt?

Hej!

Jag har lirat endel på min nya dator och börjar fundera över temperaturer ( Datorn: https://pcpartpicker.com/list/hKC9K4 ).
Efter att ha läst på internet om temperaturer för liknande CPU och GPU har jag förstått det som att mina komponenter ligger lite i väl högt vid gaming.

Efter ca. 4 timmars spelande i The Witcher 3: Wild hunt maxat.
Intel Core i7 9700k CPU: 70 - 75°C
RTX 2080 Super GPU: 75 - 80°C

Min CPU-kylares Noctua NH-D15 går som max runt 900rpm i en sådan session. vilket känns konstigt då den som max kan köra i 1500rpm.

Jag vill höra ifall ni har någon idé om vad som påvekar detta, ifall jag ska ändra något i BIOS med Volt eller RPM? kan det vara orginal-Chassifläktarna som är dåliga?

i idle är temperaturerna okej på ~30°C.

jag länkar en bild på HWMonitor efter 1 timmes spelande (max-värdena): https://imgur.com/a/LvS8nha

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Varför vill du att fläktarna ska gå fortare? Tycker du det låter för lite? Dina temps är normala och ofarliga. Därför snurrar fläktarna inte upp högre. Annars får du göra en egen fläktkurva, men enda skillnaden du kommer märka av är att det låter mer.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk
Medlem

@Nioreh83: Jag tänkte att fläktarna ska gå fortare då jag har läst att temperaturerna optimalt ska hålla sig under 70°C. jag är okej med att fläktarna låter mer och tänkte att det kanske är värt att hålla det lite svalare för utökad hållbarhet. men om du det är som du säger att det inte påverkar något ö.h.t så...

Permalänk
Avstängd

Har du överclockat processorn? 75* känns ju lite högt...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@yamakuzo: Tack för svar! nej det har jag inte. I spel klockar den ca. 4.7MHz. Jag testade slå på "Turbo" kurvan (istället för standard) på CPU FAN i BIOS och nu verkar temperaturen hålla sig snäppet under 70C. Men det känns ju lite som en nödlösning. Datorn är ny så det är troligtvis inte damm. Chassit är ganska trångt för min NOCTUA NH-D15, det är någon enstaka millimeters utrymme på båda sidor (chassiväggen och RAM), kan detta påverka värmen? eller är det helt enkelt troligast att kylpastan måste läggas om? Segt i sådana fall då jag monterade den för ett par veckor sedan.