Hjälp att hitta fel som gör att datorn fryser under användning!

Permalänk

Hjälp att hitta fel som gör att datorn fryser under användning!

Hej!

Uppgraderade min brors dator för ett tag sedan. Den har ett konstigt fel som jag inte lyckas hitta. Felet uppkom efter uppgradering av moderkort och cpu. När man spelar CS Go så kan datorn bara frysa helt mitt i spelet. Själva ljudet hackar kvar typ tjuter och man måste tvinga att stänga av datorn med att hålla in strömknappen. Precis samma beteende som när man har överklockat processorn och gett den för lite volt. Kört alla stresstest som går och lyckas inte återskapa problemet. Alla temperaturer är bra i datorn. Har testat bytt delar med min dator som jag vet fungerar(Ram, Gpu). Moderkortet är ett nytt ASUS PRIME B360M-A och processorn är Intel Core i3 9100F. Uppdaterat alla drivrutiner + bios. Problemet uppstår mer sällan efter bios uppdateringen. Köpt ny Psu Corsair CV550 550W men fortfarande samma problem.

Jag börjar tro att det är något fel på moderkortet eller cpun från fabriken. Lutar mer åt att det är något fel på moderkortet. Hade dessutom problem med nätet med extern usb internet adapter, då att datorn tappade nät även om datorn var placerad några meter från routern. Löste det med en lan kabel. Vet dock inte hur jag ska felsöka mer för att få reda på vilken del det är fel på.... Köpt delarna på Inet.

Innan uppkom denna crash/frysning 1 gång i veckan men nu är det nog över en månad sedan sist det hände.

Mvh

Permalänk
Medlem

Vad är det för komponenter i övrigt?
Du specificerar bara moderkort, CPU samt PSU.

Permalänk
Skrivet av lAvliden:

Vad är det för komponenter i övrigt?
Du specificerar bara moderkort, CPU samt PSU.

Yes eftersom resten av delarna har jag testat med andra. Sitter 2x4gb 2133mhz ddr4 (typ crucial), testat med med 2x 8gb 3000mhz corsair minnen från min dator fast körde dom i 2133mhz då. Grafikkortet är ett evga 980 ti identiskt med mitt grafikkort, därför kunde jag byta rakt av. Sitter annars en 2 år gammal ssd 128gb och en ny 1tb toshiba hårddisk. Just nu fick min bror ett nytt chassi till datorn så bygger om den i ett nytt chassi, monterar om cpun också för att se om det skulle hjälpa. Om problemet kvarstår som jag misstänker ska jag testa kontakta inet om jag kan få låna ett annat moderkort.