Tävling: Vinn grafikkort och processor med Starfield-tema från AMD!

Permalänk

Nu kanske du undrar hur jag hamnade här. Det gör jag också faktiskt. Jag skulle göra en enkel resa till en grannplanet, men något hände med mitt skepp. Jag lyckades nödlanda här, och något alldeles otroligt hände. Jag började undersöka skadorna på skeppet. När jag gick ut för att kolla skrovet kände jag mig bevakad.

Här fanna bara en tanke i huvudet. 'SPRIIINNNGG GUBJ'VEL! DET KOMMER FÖR F'N EN ÄLG!'
Efter denna extrema sprint trillade jag ihop och trodde jag skulle dö. Men älgen började prata med mig.
Han hade en känsla av lugn i rösten och berättade att han själv krashade här för 15månader sen.

Älgen, som heter Hugo, och jag började tillsammans försöka laga mitt skepp så vi kunde ta oss härifrån. Efter lite tid och lånade delar från Hugos rymdskepp fick vi äntligen liv i maskinen. Vi lyfte från marken och flög ut ur atmosfären igen.

När vi var i omloppsbanan sa Hugo lite enkelt 'tack för hjälpen, men nu måste jag gå'. Han gick rakt mot fönstret och bara gled igenom som om han vore ett spöke. Han svävade ut i tomheten i rymden och försvann.

Permalänk

Pappaskämt

Permalänk

Vikingarnas nya Odyssé

Vikingarna, herrar över land och sjö, stod inför en utmaning. De hade plundrat alla byar och städer i deras räckvidd. I nattens dunkel bad de sina gudar om nya byar att erövra, och stjärnorna svarade på deras bön med en oförklarlig tystnad.

Plötsligt skar en lysande farkost genom himlen och landade nära vikingarnas läger. Främmande varelser steg ur skeppet, klädda i skimrande dräkter. Deras ögon lyste som stjärnor, och de delade generöst med sig av sin teknik – rymdraketerna. Vikingarna insåg att nu kunde de plundra inte bara jorden, utan hela kosmos.

Med de nya rymdskeppen begav sig vikingarna ut på äventyr bland stjärnorna. De plundrade främmande världar och samlade på sig rikedomar från galaxens utkant till dess centrum. Vikingarnas namn växte i fruktan och respekt, och deras öde blev en del av den glimrande stjärnhistorien.

Permalänk
Medlem

Starfield

Permalänk
Medlem

Luna, min Luna

*fem minuters läsning*

  • När planeten Tellus närmar sig sitt slut läggs det sista hoppet på den nya generationen om att migrera mänskligheten till ett nytt solsystem, men en ny planet med förutsättningarna för liv måste först hittas..
    Pojken Valerian drömmer om att vara just den som räddar mänskligheten men han känner sig rädd och försöker finna tröst hos teddyhuden Luna.
    - "Om du bara kunde komma till liv, Luna, hade vi kunnat rädda världen ihop, jag bara känner det på mig!"

  • På sin tioårsdag går Valerians önskan i uppfyllelse och Luna kommer till liv när hans föräldrar ger honom en riktig hund i avskedspresent innan Valerian blir skickad på internatskolan som drivs av ESA (Europeiska rymd-byrån) i tätt samarbete med WHO och NASA.
    Skolan drivs på en rymdbas kretsandes krig den röda planeten Mars.
    - "Om du lovar att vara vid min sida, Luna, så lovar jag att vi kommer rädda mänskligheten."

  •    I skolan visar Valerian på ett stort intresse och talang för uppgift och får snabbt placeras i högre och högre klasser. Valerian lägger ingen vikt vid den stora utmaningen som ligger framför honom som möjligtvis det sista hoppet för mänskligheten då han har hunden Luna vid sin sida.
    Inget kan gå fel eller vara för svårt när de har varandra!
    - "Om vi bara håller vårt fokus uppe är vi snart ombord vårt egna rymdskepp. Det lovar jag, Luna."

  • Dagen är kommen.. Valerian och Luna har briljerat, nej. rent av lyst upp skolan med sina framsteg och ryktet har spridit sig fort om paret som möjligtvis kan vara räddningen som mänskligheten har sökt så länge. Ingen har tidigare klarat samtliga tentamen och praktiska moment så som fysiska övningar och ännu mindre på en så utmärkt studietid som tio solar/år.
    Valerian har verkligen lagt all sin kraft på studiena till skillnad från resterande elever i skolan som förståligt lagt lika mycket krut på att leva ut de sista dagarna (då hoppet verkat så svagt på att hitta någon som kan klara av alla momenten, och rädda mänskligheten.)
    Samtliga instanser i fakulteten och världsledare är närvarade vid examen där talaren skriker ut med en röst som fyller hela salen:
    - "I hopp och tro lägger vi livet i dina händer, du ärade summa cum laude. Du besitter nu alla de egenskaper vi kan lära ut så med den högsta möjliga sannolikhet måste ni lyckas med er uppdrag!"
    Valerian har redan räkna ut vad den sannolikheten skulle vara och får fram en chans på 3,720 till 1 att lyckas med uppdraget, även om det låter dystert är det en ofantligt mycket bättre utgångspunkt än de som prövats innan Valerian och Luna, så han är trygg i sin förmåga och tro om att lyckas.
    - "Nu är det upp till oss, Luna. Mot oändligheten och vidare!"

  • Uppdraget har varit pågående i snart ytterligare tio rotationer i farkosten "Eniac" som Valerian och Luna lämnade Mars bakom sig i, och befinner sig nu i Andromeda-Galaxen.
    Uppdraget har inte varit lätt men Valerian har hållit modet uppe med hjälp av Luna. Valerian står inför ett beslut när navigationsdatorn äntligen har hittat ytterligare ett solsystem med möjlighet för överlevnad som måste utforskas. Valerian studerar samtliga parametrar noga och trippel-kontrollerar all inkommande data. Vid detta laget känner sig Valerian nästan som en syntetisk intelligent android utanför sin egen kropp då allt går som på automation och de blixtsnabba kalkulationer som görs skulle överraska självaste huvuddatorn "Frontier", ombord på skeppet. Tur att datorerna inte kan prata tillbaka som Lunda kan göra med endast en blick när Valerian var osäker på en uträkning. Valerian trycker på inspelningsknappen för loggboken och för in följande logg:

    - Logg 8,472 den svage må förgöras
    Jag har nu fått tre solida träffar i solsystemet Raphael där planet RX 7900 ser lovande ut, planet RX 7800 har en lovande atmosfär men har stjärnfall vart annat år som kan skada långvariga konstruktioner på planeten. VAS 119 är något liten och har därför fallit ur den automatiska kalkulationen från Frontier men vid närmare granskning har den alla parametrar jag uttryckligen letat efter.
    Som ni vet var den originella uträkningen att en lämplig planet och tillhörande system skulle finnas inom fem rotationer, imorgon slår vi över i tio rotationer...
    Det är tungt att bära denna bördan som ensam människa ombord på Eniac och gång på gång ta henne ner för en närmare granskning av planeterna som Frontier har spottat ut, utan att ha hittat en enda lämplig planet.
    Men denna gången känns det annorlunda, om jag sluter ögonen och känner efter hör jag en röst som säger åt mig att lita på min känsla.
    Jag har bestämt att utforska i bokstavsordning och som ni vet kommer R före V så planet RX 7800 står som förste man till rakning!
    Klart slut.

    -"logg 8,483 sanningen är där ute
    Efter granskning och nedslag på planet RX 7800 faller den kort då stjärnfallen är så tätt inpå rotation. Jag kan nu konstatera att de återvänder varje år, precis som beräkningarna visade på. Dessutom penetrerar stjärnfallen så djupt att det inte finns något existerande material jag skulle kunna garanterna stå emot ett sådant regn.
    Vidare mot RX 7900, jag känner mig inte lika säker på den där känslan i magen längre..
    Klart slut."

    "-logg 8,486 blinka inte
    Planet RX 7900 är nu totalt utforskad på samtliga parametrar och resurser. Planeten är dessvärre inte en möjlig kandidat men besitter otroliga mineraler på 12,262 meters djup. Planet markerad och loggad för möjlig resurs för konstruktion av ej tidigare möjliga projekt.
    Jag hatar att säga det men det verkar som att VAS 119 är mitt enda hopp.
    Kanske mitt sista hopp..
    Klart *host* slut."

    "-logg 8,488 må det bli
    "Jag befinner mig fortfarande på planeten VAS 119 efter tjugosex försök att få in rätt parametrar. Jag vet att rymdhandboken bara tillåter tolv försök som begränsning så att utrustningen skall hålla några rotationer till men jag tror inte jag klarar detta mer.. jag orkar inte gå på nitlott efter nitlott. Jag har verkat vara så nära nu varenda gång men alltid är det något som slår fel, jag... jag vet inte vad jag ska göra längre *snyft* jag klarar inte detta längre..
    Klart slut"

    "-logg 8,490 lev länge och väl
    Vet ni varför mamma och pappa valde rasen Rafeiro do Alentejo till mig när jag fick min älskade Luna? jo, mamma hade läst att en sådan hund vid namn Bobi blev över trettio år gammal.. varför kunde du inte ha blivit så gammal, Luna?
    Idag är det tre rotationer sen du lämnade mig Luna.. och jag saknar dig så!
    *snyft*
    Klart slut."

    Valerian sluter ögonen och försöker hålla tillbaka tårarna så inte tårarna skall fylla hjälmen och riskera en olycka, Valerian känner att om väl tårarna kommer, så kommer han inte kunna hålla tillbaka. Paniken slår till hårt och det känns precis som om någon greppar om hjärtat och klämmer så hårt att syret tar slut till hjärnan.
    Just i det ögonblicket som tårarna känns omöjliga att hålla tillbaka hör Valerian rösten igen: "tro på kraften... vi måste...kraften är med dig"
    "- HUR KUNDE JAG VARIT SÅ BLIND?!," utbrister Valerian.
    - "Jag visste att du var med mig, Luna. Även och du inte längre springer vid min sida och håller mig trygg och nätterna. Hur kunde jag inte se det tidigare!?"
    "Luna, du är verkligen den bästa vän jag har någonsin haft, du har helt rätt!"
    Om jag använder mineralerna från planet RX 7900 och bygger en typ av blästerskydd i kombination med den hållbara atmosfären och geografiska symbios på planet RX 7800 har jag ju den planet jag har letat efter i så många år.. nej, som hela mänskligheten har letat efter.
    Väl ombord på Eniac igen sträcker sig Valerian efter bröstfickan och fiskar upp ett gammalt foto, med en blick som säger mer än tusen ord ser Valerian på sin Luna som speglar sig i visiret på hjälmen.
    "- åh, vad jag önskar du var här nu"
    Tårarna bubblar ut och svävar tyngdlöst i hjälmen på Valerian.

Snipp snapp snut, så var sagan Slut

Kuriosa:

  • Namnet Luna kändes passande till en rymdberättelse och klingar likt en annan favorit karaktär i rymden, Luke

  • Tellus - latinska namnet för vår planet jorden

  • Valerian eller Valerijan kan ni hitta mig i devise spel under detta "nick"

  • European Space Agency, grundad 1975 med mål att utforska rymden o dens möjligheter

  • World Health Organization (who), United Nations som jobbar för hälsa; att hålla världen säker och jobba för de utsatta. I berättelsen är jorden i sitt slutskede så då är säkert WHO involverade på något sätt för att motverka detta tänker jag

  • Nasa - amerikanska rymdbyrån, ledande och drivande i rymd forskning

  • Den röda planeten - en referens till film vid samma namn från 2000. Med Val Kilmer i huvudrollen och Carrie-Anne Moss, sevärd för hur dålig den är

  • summa cum laude - latin för ensamstående prestation, används i vissa länder för att lyfta fram en eller flera elever som sticker ut från mängden

  • 3,720 to 1 - refererar till oddsen C-3PO ger Han Solo att navigera genom ett asteroidfält i Star Wars: Episode V

  • Mot oändligheten och vidare - Buzz Lightyear från filmen Toy Story

  • Tio rotationer - en rotation kring Mars är snarlikt jordens rotation kring sin egen axel 23h 56min tar det på jorden medans på Mars 24h 37min

  • Eniac, Electronic Numerical Integrator and Computer- den förste "kompletta" datorn byggd 1945

  • Andromeda galaxen - vår närmaste Galax efter vår egen med blotta 2.5 millioner ljusår bort

  • blixtsnabb kalkulation är ett långsökt referens till karaktären Data från serien Star Trek: The Next Generation med fler hintar som Synthetic intelligence android-lifefrom

  • Frontier - namnet på världens snabbaste dator även känd som OLCF-5

  • 8,472 den svage må förgöras - är för den inbitne StarCraft liraren en hint om Species 8472 The Weak Will Perish

  • Raphael - är kodnamnet för utvecklingen av just AMD’s grafikkort med RDNA 2.0 arkitektur

  • RX 7900 är självfallet en hint om grafikkortet Radeon RX 7900 XTX
    RX 7800 likaså fast för processorn Ryzen 7 7800X3D

  • VAS 119 är en robot i spelet Starfield och pryder även grafikkortet från AMD

  • lita på min känsla - är mitt försökt till ytterligare en Star Wars hint när Obi Wan säger åt Luke "use the force"

  • sanningen är där ute - The X-Files

  • blinka inte - Don’t blink i Doctor Who

  • djup 12,262 m - är det djupaste människan har borrat på vårt jord

  • må det bli - Make it so Jean-Luc Picard från serien Star Trek: Next Generation

  • lev länge och väl - live long and prosper Spock från Star Trek

  • Bobi - hunden lever än och är välden äldsta hund någonsin

  • Tårarna som riskerar att fylla hjälmen - är inspirerat från en verklig dock vattenläcka i hjälmen på italienske astronauten Luca Parmitano

  • tro på kraften vi måste, kraften är med dig - vid det här laget känner ni mig, Star Wars men denna gång Yoda

Permalänk
Medlem

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT FÖRSTORA
----------------------------------------------------------------

Att sälja värdelös elektronik på en bar mitt ute i galaxen är aldrig enkelt.
Dock så försöker 'Master Yoga' att övertala 'Dr Dammtuss' genom att visa spelet 'Star Waps'...det senaste som galaxen har att erbjuda.


Hans vänner har dock en annan åsikt...som ekar dubbelmoral i hela den drinkfyllda baren, mitt ute i yttre rymden...

Permalänk
Proffsmoddare

Uppgraderingen

Här, i en trippel-shroud inne i komplexet bodde jag. Långt ifrån ytans spännande vidder.
Men misströsta inte, snart var dagen kommen för release.

Jag hade en plan, och min Athlon 64 x2 hade ställt upp för endurance.
Det var så jag kallade min vansinnesfärd. En blick på min trotjänare räckte, det var dags.

På ytan fanns allt, en värld byggd av innovation. Att vi rest hit var fortfarande bortom min fattning.
Möjligheternas butiker välkomnade mig. Jag visste vad jag skulle ha, för i en svunnen tid på jorden var det min hobby, min passion.

Hårdvara, kyning och belysning. Metodiskt men lite skakigt av adrenalin byttes del för del.
En sedan länge glömd fruktan kom krypande och jag säkrade alla anslutningar för tredje gången.
Första försöket!

Nu är det min tur. Efter endurance tar nästa resa vid.
Mot verkligheten.

Visa signatur

CRATER | VISION | TILT | CORE X | IRIS | TORQUE | AVOID | BLACKOUT | ISO
Instagram: timpelay Facebook: timpelay

Permalänk
Proffsmoddare

Uppgraderingen - skapandet

Jag tänkte att det kunde vara kul med en förklaring kring skapandet av min berättelse.

Bilderna är framtagna med hjälp av Hotpot Ai där jag utgått från följande fyra bilder från Starfield och AMD.
Tillsammans med beskrivning om vad jag ville skapa och vilken känsla de skulle ge.

Bilden på den moddade datorn i mitt bidrag är baserad på den rostiga datorn, som jag sedan uppgraderat med Ai.

Jag tyckte det var kul och utmanande att utgå från relaterade bilder i mitt bidrag och hoppas någon kan gissa sig till vilka som använts utan att kika nedan

Bilder
Visa signatur

CRATER | VISION | TILT | CORE X | IRIS | TORQUE | AVOID | BLACKOUT | ISO
Instagram: timpelay Facebook: timpelay

Permalänk
Medlem

Rymdmannen

Den här gången är det inte skit bakom tangenterna! Det är någon bugg i skeppets creation engine igen!
Vi måste landa snarast, dock så är den närmaste planeten Ddot7331! Ingen trevlig plats men har inget val!

Det där var en snabb men ingen vacker landning. Här bör vi inte stanna länge, det kan finnas rymdamöbor och annat som vill äta på skeppet.

Dörren in till motorn har en stor kraftig dörr med en sluss för att inte av misstag släppa in eller ut något. Dom kallar den creation engine och ingen har någon riktig koll hur den fungerar så det kan lika gärna vara magi.

När buggar uppstår så måste man fixa dom manuellt så att säga, det kan vara något som fastnat i golvet eller helt enkelt hamnat upp och ner. Vissa buggar måste man skjuta ihjäl vilket inte alltid kan vara så enkelt.

En bugg mindre!

SISU(Snabbt in, snabbt ut) är det som gäller man vill ju inte fastna och bli till en bugg en själv. Man kan se dom mest fantastiska sakerna inne i creation engine och man får inte bli distraherad då kanske man missar buggen.

Vad får vi se den här gången tro?

Permalänk
Avstängd
Permalänk
Medlem

På temat att tänka utanför boxen men innanför konservburken.

Verktyg: Stable Diffusion (SDXL) och Photoshop.

Här kommer samma bilder igen, men som fristående filer. Kanske lättare att se/läsa för någon.:

Dold text
Visa signatur

Modermodem från ONOFF och bildskärmsutrustning från Electrolux. US Robotics 28.8K telefonuppringd internetförbindelse. Har en förkärlek för tysk tjejpop.

Permalänk
Permalänk
Medlem

Råkade såklart ladda upp fel bilder och får nu "maxgräns av antal bilder", finns det något sätt att kring gå detta?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swedishliquid:

Råkade såklart ladda upp fel bilder och får nu "maxgräns av antal bilder", finns det något sätt att kring gå detta?

Lägg up på 3dje part sida och länka hit?

Visa signatur

Intel i5 12600k OC 5.2GHz | Arctic Freezer II 240 | MSI Pro Z690 A | 2x 16Gb Corsair LPX 3200MHz | Asus Tuf 4070 Ti | Corsair Rm850x V3 | 2x 1Tb Samsung 980 m2 | 7x Noctua A14x25

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swedishliquid:

Råkade såklart ladda upp fel bilder och får nu "maxgräns av antal bilder", finns det något sätt att kring gå detta?

Vänta till midnatt

Permalänk
Medlem
Skrivet av medbor:

Vänta till midnatt

Kul att just du svarar på mitt meddelande. Försöker ladda upp 00:00 stay tuned!

Permalänk

Sarah Morgan & Barrett |Den första Artefakten för framtiden

Detta är alltså ett eget påhitt med inspiration från Starfields lore där bägge karaktärerna existerar.
Årtalet är 2307 vilket är 3 år innan första artefakten hittas utav Constellation.

En liten ihopsättning utav hur Barrett går med i Constellation år 2305, första artefakten hittas år 2310, och hur Sarah Morgan går med i Constellation år 2320.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swedishliquid:

Kul att just du svarar på mitt meddelande. Försöker ladda upp 00:00 stay tuned!

🥰

Tror det är en begränsning till max 5 per dag eller något sådant

Permalänk
Medlem

Uppgraderingsmysteriet: Vem Var Det Som Installerade Grafikkortet?

Bidrag 2

Kapten SweClocker är redo att leda sina tekniker på ett nytt äventyr genom teknikens rymd.

Ragnar är övertygad om att hans erfarenhet kommer leda till en smidig uppgradering.

Emma, en ung och entusiastisk tekniker med en förkärlek för allt digitalt och futuristiskt, håller upp ett glänsande grafikkort.

Oskar Kryptberg, den digitala skattgrävaren med ett skägg fullt av krypto-potential.

Vem av dessa tekniker bar ansvaret för att installera sitt grafikkort
och förvandla oss alla till en värld av Minecraft-grafik?

  1. Ragnar Stålskägg

  2. Emma Datorius

  3. Oskar Kryptberg

Visa signatur

Sveriges största Hell Let Loose Community - https://hellletloose.se/
Sveriges största Palworld Community - https://palworld.se

Permalänk
Medlem

Kraschlandningen

Bidrag 1

Mitt ansikte var upplyst av de röda larmen. Det här var dåligt, riktigt dåligt. Den öronbedövande siren som nästan hånade mina försök till att rädda situationen. Mina försök som var förgäves. Mitt lilla stjärnskepp var i en säker kollisionskurs med marken på den okända planeten jag passerade. Jag visste inte ens varför. Det sista jag hann tänka innan jag slog i var hur tursamt det var att jag var ensam ombord.

Varning, syrenivå låg! Varning, syrenivå låg! Sakta så väcktes jag av det nya larmet. Mina minnen kom sakta tillbaka, jag mindes hur jag varit tvungen att lämna stjärndrift på grund av ett fel med stjärnmotorn. Hur jag, så fort jag gjort det, var i en till synes lugn del av rymden men sekunder senare fått en ändrad accelerationsvektor och var i en ostoppbar kollisionskurs med den närliggande planeten. Varning, syrenivå låg!

Ett skrapande ljud, och raska steg väckte mig härnäst. Sakta öppnades mina ögon och jag möttes av en stjärnhimmel med tre månar. Jag själv låg på ett plank som drogs efter ett stort ljud. "Äntligen vaken, människa. Välkommen till Atlantis!"

Permalänk
Medlem

Kraschlandningen meme version

Bidrag 2

Mitt ansikte var upplyst av de röda larmen. Det här var dåligt, riktigt dåligt. Den öronbedövande siren som nästan hånade mina försök till att rädda situationen. Mina försök som var förgäves. Mitt lilla stjärnskepp var i en säker kollisionskurs med marken på den okända planeten jag passerade. Jag visste inte ens varför. Det sista jag hann tänka innan jag slog i var hur tursamt det var att var ensam ombord.

Varning, syrenivå låg! Varning, syrenivå låg! Sakta så väcktes jag av det nya larmet. Mina minnen kom sakta tillbaka, jag mindes hur jag varit tvungen att lämna stjärndrift på grund av ett fel med stjärnmotorn. Hur jag, så fort jag gjort det, var i en till synes lugn del av rymden men sekunder senare fått en ändrad accelerationsvektor och var i en ostoppbar kollisionskurs med den närliggande planeten. Varning, syrenivå låg!

Ett skrapande ljud, och raska steg väckte mig härnäst. Sakta öppnades mina ögon och jag möttes av en annan människa i en svävande vagn. "Hej, du! Äntligen vaken. Du försökte passera den här planeten, va? Dålig tidpunkt för det vill jag säga. Planetens förvarssystem drar in närliggande skepp. Detsamma hände oss, och tjuven där borta."

La till bidrag 2
Permalänk
Avstängd

Mina sista bidrag. Att rita är inte min starka sida men fick till det bättre än mina tidigare bidrag (om jag får säga det själv), speciellt sista bidraget.

Permalänk
Medlem

2021-12-29 - Jorden är förlorad.
Jag hade tur att jag hann komma undan. Bakom mig lämnar jag en planet i kaos, som aldrig kommer att bli den samma igen.

2022-01-17 - Någonstans i yttrerymden.
Att färdas ensam i universum var aldrig mitt mål i livet. Jag hoppas att jag hittar en planet som fortfarande är lyckligt ovetandes om den totala katastrofen som inträffade på jorden.

2022-11-25 - Hoppet börjar försvinna.
Hundra planeter. Alla samma sak. Förstörda. Ett öde värre än döden.

2023-08-25 - Sista chansen.
Jag går in för landning på planet LG77B1, jag har slut på mat och vatten. Detta är min sista chans.

2023-08-30 - ...
Fan. Till och med här borta har dom hört talas om att @medbor fick köpa 77tums OLED för 7990kr. Universum är förlorat.

Permalänk
Medlem

Mitt bidrag =)

Hej Hoppla, jag gjorde lite knas med bilduppladdningen,
Jag får länka till Imgur istället, hoppas ni som gillar ger en tumme upp

Bild1

Bild2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Program och verktyg jag använt.
Word, Paint (fråga mig inte varför...) Powerpoint, www.pixlr.com, Skyrim och No Man´s sky (tagit screenshots) och Google.

Permalänk
Medlem

Bli rymd diplomat sa de, lyx, damer och snabba rymdskepp i överflöd...

Med rekryterings affisher som denna för det nya Jord Imperiet var man ju tvungen att göra sin medmänskliga plikt. Med tanke på att jag inte har något som binder mig till jorden längre kändes det som varför inte. Nästa dag gick jag till det lokala rekryterings kontoret.

Det visade sig att det var tydligen flera som både sett rekryterings affischerna och var i en liknande situation som jag. Det tog ett par dagar av köande men till slut var det min tur och skriva upp mig. De gav oss en månad att ställa i ordning våra jordliga affärer.

Nu började ett par veckor av benhård träning. Vakna träna, frukost, träna, middag, träna, bajsa, mera träning kvällsmat sova. Sedan börjar vi om. Här var det också som de sållade bort en hel del av rekryterna. Främst dem som var allergiska mot diverse läkemedel.

Efter att vi genomgått den helt organiska fem veckors träningen var vi redo. Vi fick en avresetid angiven till oss i grupper om tre. Jag och två andra fick systemet Delta Eucalupsos Alfa Terminus Helios 69. Vi kallade planeten 69 av uppenbara skäl. Själva resan var händelselös. Nu skall vi bara göra oss i ordning och redo för att göra ett bra första intryck på invånarna.

Ja alltså diplomatisk skandal tycker i alla fall jag är att ta i. Men jag skulle inte råda någon att åka till 69 på en sådar ett millenium eller två. SPRING NU FÖR FAAAN!!!

Permalänk
Medlem

Tankdagbok dag 10220

Vi är de sista som är kvar, men nu är sökandet över.

Vi var så många från början. Revolutionen var här och vi trodde allt skulle lösa sig. Den förslavade mänskligheten skulle resa sig. I rymddräkter ärvda av våra föräldrar och farföräldrar tog vi upp kampen. De passiviserade uppkopplade slavarna skulle resa sig, jacka ur och följa oss. Så blev det inte.

Det mediakonglomerat som pumpar in annonser direkt i våra sinnen sedan århundraden tillbaka skulle inte ge sig så lätt. Våra gamla och slitna rymdskepp var ingen match för våra fiender.

Men nu står vi här. Efter år av letande har vi funnit Högkvarteret. Mänsklighetens förslavare ligger framför oss. Vi har förlorat allt utom kampen och varandra.

Inga vakter. Inga försvaranordningar. Det är en så liten bit kvar. Vi bestämmer oss. En sista sprint fram, sedan är det över. Nästan. Vi räknar ner. 3... 2... 1...

Krtrzzzzzssssss....

[Tankedagbok upphör]

Permalänk

Moderskeppet och Kraken

Nerdygatan var en lugn och fridfull plats som sällan upplevde något dramatiskt. Det var en gata som var hem för tech-entusiaster, datanördar och vetenskapsfantaster. På dagarna satt de i sina små kaféer, programmerade, diskuterade rymdresor och spelade brädspel. Men en dag skulle Nerdygatan uppleva något som de aldrig tidigare hade kunnat föreställa sig.

Högst upp i en av byggnaderna längs Nerdygatan hade en grupp utomjordiska entusiaster förenats. De hade kommit från olika delar av världen, lockade av den tekniska expertisen och vetenskapliga intresset som gatan erbjöd. Denna grupp bestod av ett gäng teknikgenier, astrofysiker, och datorprogrammerare, och de hade byggt sitt eget hemmagjorda rymdskepp - Moderskeppet. De drömde om att utforska kosmos och träffa utomjordiskt liv.

En dag, medan de var på väg att testa sitt Moderskepp, hörde de ett mystiskt ljud under vattnet. Det lät som om något enormt och farligt rörde sig där nere. Nyfikna som dom var och med alla sina tekniska färdigheter började de använda sina sensorer för att utforska ljudets källa.

Det dröjde inte länge förrän de insåg att de hade stött på något som var långt bortom deras tidigare erfarenheter. Det var Kraken, ett enormt sjöodjur som legender och myter hade talat om i århundraden. Kraken var gigantiskt, med otaliga tentakler som sträckte sig upp mot ytan. Dess skräckinjagande utseende fick de tappra nördarna att inse att de stod inför en kraftfull och potentiellt farlig varelse.

Moderskeppet var inte rustat för att möta en sådan varelse. Deras lasers och kommunikationsutrustning var mestadels inriktade på att hantera rymdens utmaningar, inte havets. Men de var vetenskapliga nyfikna och bestämde sig för att försöka kommunicera med Kraken istället för att döda den.

Genom att använda sin tekniska expertis skickade de meddelanden och signaler som var krypterade i matematiska formler, hoppandes att Kraken skulle förstå. Till deras förvåning svarade Kraken med att långsamt och försiktigt närma sig Moderskeppet. Det verkade som att Kraken var nyfiken på dessa märkliga nördiga varelser som hade dykt upp.

Efter några timmars försiktig kommunikation med hjälp av vetenskapliga symboler och bilder förstod de varandra så pass bra att Kraken släppte ner en av sina tentakler tillräckligt nära för att de skulle kunna skaka hand, eller snarare tentakel, med varandra.

Detta möte mellan nördarna och Kraken blev en världsnyhet. Det var ett bevis på vad som var möjligt när vetenskap och teknik användes för att skapa förståelse och kommunikation.
Moderskeppet och Kraken blev vänner och fortsatte att utforska det okända tillsammans, och Nerdygatan blev känd som den plats där de mest nördiga och coola människorna umgicks.

Visa signatur

Asus rog strix z690-a gaming, i7 12700K, 32gb RAM, PNY RTX 3080, RM1000i, 4x NVME SSD

Permalänk
Medlem
Permalänk

Kommer utforska planeter tillsammans med Todd Howard i jakten på x16 detaljerna samt x4 skalan!, vi fick det aldrig i Fallout 76 men kommer vi finna det i Starfield?

Visa signatur

CPU: FX 8350 4,0 Ghz GPU: Sapphire Radeon HD 7950 3GB GDDR5 RAM Corsair vengeance 16GB 1600Mhz DDR3 Moderkort: ASUS M5A97 R2.0 SSD: Kingston SSDNow V300 120GB HDD: WD green caviar 2TB PSU: Corsair TX 750W Chassi Cooler Master HAF 912 Adv.

Permalänk
Medlem

Allt för att få använda lite comic sans