Permalänk
Medlem

Ljudkort till hemmabio?

Jag kan inte så mycket om ljud å sånt men jag undrar om mitt ljudkort kan vara lite för svagt för att driva ett litet hemmabiosystem?
Jag har realtek AC'97 audio inbyggt på moderkortet och detta http://www.fyndborsen.se/?sida=produkt.php%3Fmain%21filter%21....
Ljudet börjar hacka väldigt mycket om jag t ex startar program medans jag har musik på. Är det ljudkortet det är fel på?

Rekommendera gärna nått annnat ljudkort som jag kan använda.
och berätta gärna om ni har kopplat erat hemmabiosystem till datorn och hur ni har gjort:)

Permalänk
Medlem

har inbyggt nforce2 ljudkort ac97 5.1 tror jag det är kopplat till 7inc input via analoga rca kablar på min marantz sr6200 som jag använder till musik bara, sen ahr jag ett herculles fortissimo 3 ljudkort som kopplat med optisk kabel till recivern för få digitalt ljud ur ac3 filmer som tex dvd osv.
Sen har jag 7.1 utgångarna på hercules kortet till datorpaketet, Tycker det funkar riktigt galant.

Att ljudet hackar för dej låter mera som drivrutins problem eller någonting ?

Visa signatur

Gam dator: Rampage 3 Extrem, 6x4GB Ram lägsta hastighet på minnet är 1600mhz Högsta G.skill ripjaws 2133mhz + ramkylare, Processor(ER) 6Core12Trådig Xeon x5660 Men eftersom jag haft så jädra ont i ryggen har jag bara kommit till att ta ut gamla processorn den nya ligger ihopklistrad i ett brev en x5670(Kan vara 75) Iaf många multipliers högre. Ljudkort Asus Z. Några normala diskar + 2ssd Intel 730 mm. Gfx Asus matrix platinum 290x. Corsair hx650 ca 3 år gammalt. Fractal design R4 window. Skärm phillips brilliance 29" 2560x1080p Finfin skärm :)

Permalänk
Medlem

jag tror att jag har dom nyaste drivrutinerna men det hjälper inte...har kopplat in genom spdif.

Permalänk
Medlem

Jag kör med mitt inbyggda (ABIT KD7-Raid, tror det är nåt ac97 tjafs) optiskt till förstärkaren från min stationära dator och spdif ooptiskt från ett gammalt SBlive från HTPC:n.

Funkar helt fantastiskt bra

Permalänk
Medlem

Vad har du för drivrutiner?

Ibland när jag sitter och spelar så försvinner ljudet och då måste jag starta om spelet för att det ska komma tillbaka, ibland måste jag tom logga ut och logga in i windows.