ADSL inkopplat men jag får inget IP av BBB? Tips på vad som inte stämmer?

Permalänk
Medlem

ADSL inkopplat men jag får inget IP av BBB? Tips på vad som inte stämmer?

Fick mitt BBB modem igår, i papperen stogd det att uppkopplingen preliminärt ska vara färdig tills på Fredag. Men idag förmiddags så slutade lamporna att blinka och både mitt nya BBB modem och mitt gamla usb modem visar att jag har fått kontakt med telestationen (visar även rätt hastighet etc i Windows), men jag får inget IP tilldelat så jag kan gå in på Bredbandsbolagets hemsida och aktivera min anslutning. Har testat med två olika nätverksort (och två olika modem som sagt). Kortet får standard IP tilldelat av Windows (169.254.bla.bla). Jag har provat ipconfig /release och ipconfig /renew, men inget av det funkar (står nått om DHCP server ej tillgänglig när jag skriver renew). Supporten på BBB gjorde mig inte klokare alls (release/renew var det enda dom kunde hjälpa till med just nu), dom kunde heller inte "se" mitt modem.

Ja jag har startat om modem och dator massor av gånger, och nej jag har inget mellan modem och nätverkskort, och ja det sitter i första jacket.

Måste BBB göra något på sin sida för att "aktivera" min anslutning så att jag får IP tilldelat så jag kan ta mig in på deras hemsida för att aktivera mitt konto, trots att jag är inkopplad i telestationen? Visst kan jag vänta tills på Fredag, men det känns bara så irriterande att jag ser att jag ÄR inkopplad i telestationen men kan inte surfa ändå.

Några tips på vad det kan vara som inte stämmer? Mitt OS är Windows 2000.

EDIT: Glöm bort det ovan, nu funkar det hehe. Kanske bara DHCP servern som var seg och jag otålig.